Pinocchio (2019) online subtitrat

Pinocchio
Pinocchio (2019)

săptămână înainte de Crăciun, autorul roman Matteo Garrone îl servește pe Pinocchio drept în sus – și, în acest sens, creează cea mai convingătoare, amuzantă și adaptabilă ecran de acțiune live Povestea remarcabilă pentru 1883 a lui Carlo Collodi încă văzută. Având încredere implicită în setările clasei muncitoare și în simpatiile materialului său sursă, Garrone creează o fabulă într-o Toscana feudală în care viața este grea, sărăcia și foamea sunt reale și un judecător poate condamna un băiat pentru infracțiunea de a fi nevinovat. Totuși, el face și ceva pe care doar versiunea animată din Walt Disney din 1940 (care a jucat-o rapid și liber cu romanul lui Collodi) a reușit până acum – dă povestirii o rezonanță emoțională universală.
Dacă acest lucru se va traduce în box office solid în afara teritoriului său natal nu este încă cunoscut, întrucât filmul lui Garrone se bazează pe faptul că Pinocchio este încă o parte a creșterii în Italia ca lapte și biscuiți pentru micul dejun. În altă parte – chiar și în Franța, care a coprodus – această versiune de acțiune live va trebui să lupte cu trei lupte. Una este întrebarea dacă să dubleze sau să subtitreze (în versiunea originală italiană revizuită aici, dialectul toscan al cărții lui Collodi a venit prin clar și clar). Al doilea este cel familiar cu care se confruntă orice film înfăptuit la copiii din școala primară, care nu este o animație. A treia este mai specifică pentru Pinocchio – cum ne convingeți că povestea pe care credem că o știm cu toții din versiunea Disney nu este adevărata?

Un exemplu în acest sens este problema nasului. Deși lungul coș de lemn al păpușarului este prezentat pe afiș, aici există doar o scurtă scenă în care crește nasul lui Pinocchio când zăcea. Acest lucru este adevărat cărții și este făcut cu minunat aici într-un film care folosește cu ușurință efectele CGI și bate cu buză un tambur pentru artizanatul cinematografic de modă veche – mai ales în departamentul de machiaj protetic, unde se remarcă însuși câștigătorul Oscar Oscar, Mark Coulier.

În mod similar, deși Garrone ne păstrează uimitor pentru eroul său stejar într-un film în care minunea, rezistența și speranța câștigă peste tonurile mai întunecate din filmografia regizorului – afișată cel mai recent în Dogman – el nu disimulează crâșmă crudă pe care Collodi le-a împărtășit cu atâția alți autori de copii ai secolului al XIX-lea. A vedea un băiat în vârstă de șapte sau opt ani înfundat pe un copac cu o gură în jurul gâtului și lăsat să moară de doi tâlhari ar putea fi o vânzare dificilă pentru părinți.

Într-un omagiu care este, de asemenea, o piesă de turnare fină, Garrone îi înmânează lui Roberto Benigni rolul tatălui lui Pinocchio, Geppetto; dând din cap simultan cu generozitate la propria versiune dezordonată a lui Benigni din 2002, în care a jucat marioneta din lemn, și corectând istoria filmului, oferindu-i comicului toscan rolul pe care ar fi trebuit să îl joace de-a lungul timpului. Benigni demonstrase deja în Life Is Beautiful că este bun la patosul patern; el reconfirmă darul aici, cu interes compus. Debutându-și ecranul, tânărul Federico Ielapi (care a îndurat trei ore de machiaj în fiecare dimineață pe platou) coaxează emoția neforțată dintr-o față rigidă de lemn care – într-un detaliu frumos – capătă zgârieturi și lovituri în cursul lui dur și turtit. aventuri.

Minunata maternă a servitoarei Blue Fairy a unui servitor – un melc imens care se resemnează scuzat pe urmele de slime pe care le lasă oriunde merge – este unul dintre mai multe personaje minore vii. Dacă impresarul spectacolului de păpuși care călătoresc în genul Fagin, al lui Gigi Proietti, intră într-un stereotip etnic inconfortabil, scenele în care el și trupa lui apar (merg și vorbesc ca Pinocchio, cu excepția faptului că sunt atașate de corzi) sunt o încântare, săpând în tirania și dependența emoțională pe care o explorează multe basme.

„Grillo” – mentorul de la cârpă pe care Disney l-a reimaginat ca Jiminy Cricket – este unul dintre puține relativ vizuale și machiaj machiaj, însă aparițiile sale aici sunt mulțumite. O altă cantitate variabilă este scorul lui Dario Marianelli, care oferă un fundal penibil pentru momentele întunecate ale filmului, dar este prea adesea sentimental.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 5m 2019 338 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar