Palm Springs (2020) online subtitrat

Palm Springs
Palm Springs (2020)

„Palm Springs”, în regia lui Max Barbakow (debutul său în lung metraj), este o experiență foarte interesantă și provocatoare de gândire. De multe ori mă făcea să râd în hohote. Distribuția – Andy Samberg , Cristin Milioti , JK Simmons, Peter Gallagher , Meredith Hagner- este atât de talentat, atât de în zonă cu materialul încât încleștează o dezvoltare neașteptată a caracterului, absurditate, defecte, umor. Cu tot umorul, totuși, filmul dă un acord neașteptat de tandru, aproape dulce, umorul umbrit de tristețe, singurătate, neputință. „Palm Springs” funcționează prin stealth; nu-și anunță tonul în linii mari. Există slăbiciune: dacă judecăm după secvența de deschidere, când o grămadă de oameni se adună la Palm Springs pentru o nuntă, crezi că acesta ar putea fi filmul tău de petrecere-ieșire din oraș . Dar „Palm Springs” este plin de surprize.

La nuntă, Nyles (Samberg) și iubita lui mult mai tânără Misty (Hagner) stau în camera de hotel, iar ceva este cu adevărat dezamăgit despre Nyles de la început. El și Misty încearcă să facă sex, dar se plictisește din minți. El participă la nuntă purtând o cămașă hawaiană, bând cutii de bere în timpul ceremoniei. Pare un bărbat tipic, „acționând” sub influența alcoolului. Sarah (Milioti, excelentă, vulnerabilă și păzită la rândul său) este sumbra femeie de onoare, care știe că familia ei o consideră „o datorie care bea și se fute prea mult”. La urma urmei, sora ei mai mică este atât de altruistă încât a donat măduvă osoasă pentru cineva care avea nevoie de ea. Cum poate o sora mare să concureze cu asta? Nyles îl lovește pe Sarah, chiar dacă se întâlnește cu Misty, iar cei doi se împiedică în deșert pentru sex improvizat pe bolovani. Și apoi … lucrurile iau o întorsătură sălbatică. S-a dezvăluit că Nyles este blocat într-un fel de buclă de timp, unde re-trăiește în aceeași zi, iar și iar, a la „Groundhog Day „(lipsa oricărei referințe verbale la” Groundhog Day „iese în evidență.” Groundhog Day „și conceptul său este atât de cunoscut încât, dacă cineva ar fi blocat într-o buclă în viața reală, probabil că ar spune:” Așteptați un minut, mă aflu în „Groundhog Day” chiar acum? „)

Cum funcționează bucla de timp este dezvăluit încet. Nyles a încercat să se sinucidă în repetate rânduri. Fără noroc. Se culcă cu toată lumea la nuntă în diferite ocazii, inclusiv cu unul dintre bărbați, doar pentru a obține puțină varietate. Nu contează. Încă se trezește în aceeași cameră de hotel, iar Misty îl îndemnă să se îmbrace. Când Sarah intră în buclă, Nyles a ajuns într-o zonă lipsită de griji cu situația sa dificilă. Viața este acum lipsită de sens pentru el. Timpul nu are sens. Nu-și poate schimba destinul. Singurul lucru de făcut este să se distreze făcând scene imense de beție la nuntă, doar pentru a vedea reacțiile șocate. Cu toate acestea, răspunsul lui Sarah de a fi aspirat în buclă nu este pasiv. Ea îi spune lui Nyles: „Nu vreau ca mâine să fie azi. Vreau ca mâine să fie mâine”.

Modul în care totul se desfășoară este una dintre plăcerile speciale ale filmului. Poveștile cu bucle de timp au fost spuse în variații nesfârșite. Există „Ziua Groundhog”, desigur. Există, de asemenea, seria recentă Netflix „Păpușa rusă”. „ Edge of Tomorrow ” este o versiune extrem de distractivă a două personaje blocate într-o buclă, reglându-și comportamentul pe măsură ce fac aceleași greșeli de mai multe ori, încercând să facă lucrurile bine. În seria de lungă durată CW „Supernatural” (despre care am scris aici în martie ), unul dintre episoadele cele mai îndrăgite de fani este „Mystery Spot”, „Groundhog Day” – inspirat. „Palm Springs” nu împrumută atât de mult de la acestea, cât de multă carieră pe propria sa pistă. Poate crezi că știi unde merge, păstrați-l proaspăt, dezvoltând idei într-o stare constantă de flux.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 30m 2020 333 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar