Once Upon a Time… in Hollywood - A fost odată la... Hollywood (2019) online subtitrat

Once Upon a Time… in Hollywood
Once Upon a Time… in Hollywood – A fost odată la… Hollywood (2019)

Titlul celui de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino , „Once Upon a Time… la Hollywood”, este menit să reamintească capodopera lui Sergio Leone „ Once Upon a Time in the West.“ Este un nod din influența genului occidental asupra celei mai recente versiuni a lui Tarantino – atât din punct de vedere structural, cât și din complot – și modul în care filmele despre Vechiul Vest joacă cu istorie reală. Așa cum occidentalul a folosit adesea oameni și locuri reale ca șabloane pentru a spune povești fictive, Tarantino a conceput o oda elegiacă într-o perioadă în care a experimentat doar prin cărți și filme. Tarantino a spus odată: „Când oamenii mă întreabă dacă am mers la școala de film, le spun:„ nu, am mers la filme ”. Și este acea educație realizată de lumina proiectoarei care își croiește drum prin fiecare cadru din„ Once Upon a Time… la Hollywood ”, doar un film pe care el l-ar fi putut concepe. Și totuși acesta nu este filmul pe care fanii hardcore ai „ Pulp Fiction ” și „ Inglourious Basterds”Poate așteaptă. Uneori, în unele moduri, se pare că încearcă să prindă ceva la îndemână – potențialul promis al oamenilor aflați la marginea orașului îngerilor, o încercare de a surprinde un moment mitic în care filmele, viața reală și imaginația s-ar putea întrepătrunde.

Majoritatea filmului „Once Upon” are loc într-un weekend din februarie, în 1969, prezentându-ne cele două piese ale sale, actorul TV Rick Dalton ( Leonardo DiCaprio ) și cascadorul său de lungă durată și BFF Cliff Booth ( Brad Pitt ). Rick a fost vedeta unui hit occidental numit „Bounty Law”, dar se chinuie să-și dea seama ce urmează, conștient de faptul că zilele lui de eroism se termină pe măsură ce îmbătrânește din Hollywood – și este încurajat de un mare jucător interpretat de Al Pacino să du-te în Italia pentru a-și reporni cariera cu western spaghetti. Faleza este mult mai relaxată, genul care-și iubește câinele aproape cât îl iubește pe Rick și spune ce înseamnă chiar pentru cineva ca Bruce Lee ( Mike Moh), pe care îl luptă într-una dintre cele mai aglomerate scene din film. Lee este doar unul dintre numele cunoscute din film, întrucât Tarantino populează lumea din jurul creațiilor sale de ficțiune cu adevărate chipuri celebre de la Steve McQueen ( Damian Lewis ) până la James Stacy ( Timothy Olyphant ).

Desigur, după cum știe majoritatea oamenilor, figurile din viața reală care trăiesc alături de Rick Dalton sunt cele mai controversate – Roman Polanski (Rafal Zawierucha) și Sharon Tate ( Margot Robbie ). S-a scris deja multe despre totalul liniei limitate a lui Robbie și se datorează faptului că Tarantino nu-l vede pe Tate la fel de mult ca o persoană ca o idee – o privire a fericirii optimiste de la Hollywood. Fie că dansează la o petrecere la conacul Playboy sau se furișează pentru a se uita la o emisiune publică a „ The Wrecking Crew””, Aproape strălucește de fiecare dată când apare pe ecran, un contrar al anxietății crescânde a lui Dalton. Și Tarantino știe că această prezentare a unei stele pe care o cunoaștem va fi scufundată în lumea reală adaugă un sentiment de melancolie și de teamă pentru întreaga producție, chiar și atunci când nu este vorba în mod explicit despre Sharon Tate sau hippies-ul de la Spahn Ranch.

Cea mai mare parte a filmului lui Tarantino este concepută pentru a fi o imagine de vis a afacerii și vieții filmului la Hollywood la sfârșitul anilor ’60. Obținem zeci de fotografii ale falezei care îl conduc pe Rick în oraș, tocmai pentru a arăta designul uimitor al producției, mașini clasice și alegeri muzicale la radio. Abordarea lui Tarantino și a maestrului cinematograf Robert Richardsoneste incredibil de bine reglat și, totuși, filmul nu pierde niciodată acea estetică de vis, de dragul realismului, urmărim un film nu atât despre o epocă, cât și despre filmele din acea epocă. Este un cadru îndepărtat din realitate, surprinzând un timp prin modul în care cultura și filmele celebrității au definit-o mai mult decât istoricii. Este un film captivant, doar în care să trăiești, completat cu scene de dialog lungi, despre care unii fani QT vor spune că nu au pop-ul și fermoarul lucrării sale cele mai jucăușe, dar se simt mai în ton cu scenele sale conduse de personaje în ceva de genul „ Jackie Brown ”.

Mai ales, „Once Upon a Time… la Hollywood” este primul film Tarantino care se simte ca produsul unui regizor mai vechi. Tarantino a fost copilul problemă de la Hollywood de ani buni, redefinind industria la o vârstă atât de fragedă, dar „OUATIH” nu ar fi putut fi făcută de anii ’90 Tarantino (sau, cel puțin, ar fi fost un film foarte diferit și mult mai rău. ). Se poate vedea pe Tarantino reflectat în Dalton, cineva care privește înapoi la cariera lor și se întreabă ce urmează, totuși capabil să se entuziasmeze prin faptul că trăiește alături de regizorul „ Rosemary’s Baby ”, dar care se ocupă de o carte despre care citește despre erou decolorat pentru că se vede în el.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 42m 2019 334 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar