Okja (2017) online subtitrat

Okja
Okja (2017)

Timp de 10 ani ideali, tânărul Mija (An Seo Hyun) a fost îngrijitor și constant însoțitor al lui Okja, un animal unic de dimensiuni mari cu care a legat o prietenie pe măsură, la casa lor din zona montană a Coreei de Sud. Acest lucru se schimbă însă atunci când un conglomerat multinațional deținut de o familie, Mirando Corporation, o iau pe Okja pentru ei înșiși și o transportă la New York, unde directoarea generală a acestei corporații, o femeie vanitoasă și obsedată de propria-i imagine, Lucy Mirando (Tilda Swinton) are planuri mari pentru cel mai drag prieten al lui Mija. Fără un plan anume, dar cu un singur scop în minte, Mija pune la cale o misiune de salvare. Călătoria ei devine și mai complicată atunci când în cale îi apar grupuri disparate de capitaliști, demonstranți și consumatori, fiecare purtând o dispută publică pentru a îi decide soarta lui Okja … în schimb, singurul lucru dorit de Mija fiind cel de a își duce prietenul înapoi acasă. Din distribuție mai fac parte Jake Gyllenhaal (Donnie Darko, Prince of Persia: The Sands of Time) și Lily Collins (Love, Rosie).

Eroina este o fată din ferma din Coreea de Sud pe nume Mija (Un Seo-imn), un orfan care locuiește cu bunicul ei Heebong (Byun Hee-bong) într-o întindere muntoasă a pădurii tropicale. Însoțitorul ei constant este personajul din titlu, Okja, un porc cu botul rotunjit și pielea piele a unui hipopotam, burtă roz moale și ochi de încredere. Okja îl iubește pe Mija și Mija îl iubește pe Okja, dar legătura lor sacră este guvernată de un ceas de bifare. După cum s-a dezvăluit într-un flashback de deschidere, Lucy Mirando ( Tilda Swinton), CEO-ul Corporației Mirando, a însămânțat lumea cu porci prototip și a anunțat că, atunci când toți au petrecut zece ani în creștere până la maturitate, compania va alege cel mai bun mediu în care să-i crească, cu atât mai bine să ofere lumii carne și produse de carne ieftine, dar de înaltă calitate. Porcii au fost prezentați mass-media ca o „descoperire”, chiar dacă au fost concepute în laboratoarele lui Mirando. Aceasta este una dintre numeroasele înșelăciuni etichetate „minciuni albe” de Lucy. Acestea sunt destinate să buzeze activiștii pentru drepturile animalelor și protestatarii împotriva organismelor modificate genetic (OMG).

Când sosește nota de zece ani, bunicul lui Mija îi spune că a trebuit să-l predea pe Okja în companie, dar că poate să-și dea mângâiere în darul său compensatoriu pentru ea, un porc mic de aur. Separarea lui Mija și Okja începe o poveste care urmează porcul din Coreea de Sud până la New York și (parentetic) către o plantă din apropierea Paramus, New Jersey, unde sunt păstrate sute de porci prototip pentru alte experimente și eventual sacrificare. Membrii Federației de Eliberare a Animalelor (ALF, la fel ca străinul sitcomului) o răpesc pe Okja și o potrivesc cu o cameră care speră că va expune abuzurile companiei asupra drepturilor animalelor.

Scenariul ambițios include discuții despre responsabilitatea corporativă, etica consumului de carne, pragul acceptabil al cruzimii animalelor și alte aspecte pe care poate nu așteptați să le găsiți într-un film atât de simplu spus și produs. Este un film pentru copii? Kilometrajul fiecărui părinte va varia. Fără a intra în prea multe elemente de complot chiar din liliac, trebuie spus că Bong și co-scriitorul său, Jon Ronson – un jurnalist, realizator și critic social care a scris The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry and So You ‘ Am fost public rușinat – a făcut un film pe care mulți copii mici vor dori să-l vadă, dar pe care nu prea mulți vor putea să-l facă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 2m 2017 431 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar