North Country - Ținutul din nord (2005) online subtitrat

North Country
North Country – Ținutul din nord (2005)

Nominalizare Globul de aur 2006
Cea mai buna actrita – drama – Charlize Theron
Cel mai bun rol secundar feminin – Frances McDormand
Nominalizari BAFTA 2006
Cea mai buna actrita – Charlize Theron
Cel mai bun rol secundar feminin – Frances McDormand O relatare fictiva a primului caz important de hartuire sexuala care a avut castig de cauza in Statele Unite – Jenson vs. Eveleth Mines, cand o femeie care a indurat o serie de abuzuri in timp ce a muncit ca miner a inaintat si a castigat procesul din 1984, proces ce a devenit un punct de referinta in dreptul civil american.

După ce Josey Aimes își ia copiii și pleacă pe iubitul care o bate, nu mai găsește multă simpatie acasă. „Te-a prins cu un alt bărbat? De aceea a pus mâna pe tine?” întreabă tatăl ei. „De fapt, îmi poți pune această întrebare?” ea spune. El poate. În acel loc, la acel moment, orice s-a întâmplat a fost vina femeii. Josey s-a întors în orașul natal, în afara Minnesotaului, unde tatăl ei lucrează în minele de bandă din gama de fier din Mesabi.

Obține o slujbă de coafor. Nu plătește mult. Poate face de șase ori mai mult ca miner. Solicită o slujbă și primește una, chiar dacă noul ei șef nu este mulțumit: „Implică ridicarea, conducerea și tot felul de alte lucruri pe care o femeie nu ar trebui să le facă, dacă mă întrebi. Dar Curtea Supremă nu face asta” nu sunt de acord. ” Din fiecare 30 de mineri, 29 sunt bărbați. Josie, care arată bine și are atitudine, devine o țintă pentru pofte și ură, care aici se ridică la același lucru.
„Țara Nordului”, care spune povestea ei, este inspirată din viața unei persoane reale, Lois Jenson, care a intentat acțiunea de primă clasă pentru hărțuire sexuală din istoria americană. Că costumul a fost soluționat tocmai în 1991, a devenit o surpriză pentru mine; Aș fi ghicit anii ’70, dar nu, atunci a fost adoptată decizia inițială a instanței. La fel ca deciziile instanței cu privire la drepturile civile, aceasta nu a schimbat totul peste noapte.

Cineaștii spun că Josey Aimes este un personaj inspirat din procesul lui Jenson, dar altfel fictiv; adevăratul Jenson nu este un fir de foc în stilul lui Erin Brockovich și păstrează un profil scăzut. Ceea ce face Charlize Theron cu personajul este să aducă detalii umane convingătoare. Credem că arată așa, sună în felul acesta, gândește astfel. După „ Monstru ” , iată un alt rol extraordinar al unei actrițe care are frumusețea unui model de modă, dar și-a găsit resurse în sine pentru aceste roluri puternice despre femei nefericite din lumea bărbaților.

Diferența este că Aileen Wronos, în „Monstru”, a fost un criminal, indiferent ce societate i-a făcut mai întâi. Tot ceea ce își dorește Josey Aimes este o casă proprie, mese bune și haine pentru copiii ei și bani suficienți pentru a-și cumpăra patinele de hochei pentru fiul ei din când în când. S-ar părea suficient de rezonabil, dar chiar și tatăl ei, Hank ( Richard Jenkins ), se opune femeilor care lucrează în mine, pentru că nu este „munca femeilor” și pentru că ia locul de muncă de la un bărbat „care are nevoie de acesta pentru a-l susține familia lui.” Josey răspunde: „La fel și eu”. Dar chiar și femeile din comunitate cred că este ceva în neregulă dacă nu poate găsi un bărbat care să aibă grijă de ea.

„Țara Nordului” este primul film de Niki Caro de la minunatul „ Călăreț de balene ”. Acesta a fost filmul despre o fată maori în vârstă de 12 ani din Noua Zeelandă, care se află pe o linie ancestrală pentru a fi șeful poporului ei, dar este păstrată din funcție pentru că este femeie. Iată o altă femeie care a spus ce nu poate face pentru că este femeie. „Riderul de balenă” a câștigat o nominalizare la Oscar pentru tânărul Keisha Castle-Hughes , care a pierdut în fața lui Charlize Theron. Acum, Theron și Caro vor merge probabil din nou la premiile Oscar.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 6m 2005 519 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar