Nina (2016) online subtitrat

Nina
Nina (2016)

În anul 1988, Nina Simone (Zoe Saldana) este într-o situaţie financiară precară, instabilă din punct de vedere mental şi o consumatoare înrăită de alcool. Zilele de glorie pe care le-a trăit în anii ’60 sunt de domeniul trecutului şi par doar nişte amintiri îndepărtate. După ce a ameninţat cu arma un avocat, ea ajunge să fie internată forţat într-un spital de psihiatrie din Los Angeles vreme de 24 de ore. Aflată în acel spital, Nina îl angajează pe ordonatul Clifton Henderson (David Oyelowo) să-i fie asistent.

El o însoţeşte pe Nina până la Bouc-Bel-Air din sudul Franţei, acolo unde locuieşte ea. Nina continuă să abuzeze de băuturile alcoolice şi refuză să urmeze tratamentul medical ce i-a fost prescris. De asemenea, ea se dovedeşte a fi foarte dificilă şi mereu pusă pe harţă, abuzându-l verbal pe Clifton de fiecare dată când are ocazia şi atacând un client dintr-un club de noapte după un spectacol susţinut acolo. Ulterior, ea îl pune pe Cliford să îi găsească bărbaţi la întâmplare cu care să aibă aventuri de-o noapte.

Ca urmare a acestui comportament, Clifton se întoarce acasă în America. Nina este înştiinţată de doctorul ei că biopsia pe care i-a făcut-o a relevat lucruri grave şi că trebuie neapărat să urmeze tratamentul medicamentos. Nina se duce neanunţată la casa familiei lui Cliford din Chicago, spre amuzamentul membrilor familiei acestuia şi jena lui. Ea îi spune că motivul pentru care a venit este acela de-al angaja ca manager. Ezitant la început, Cliford acceptă să lucreze încă o dată cu instabila interpretă şi încearcă s-o readucă la gloria din trecut.

„Nina” este complet neîncrezător în legătură cu ceea ce a făcut-o grozavă pe Nina Simone. Muzica ei este măturată de Saldana, care cântă singură melodiile într-o serie tot mai mare de numere îngrozitoare. Culoarea închisă a pielii Simone și trăsăturile distinct afro-americane, insigne mândre de onoare care erau adesea problematice în societate, sunt recreate nerealist, mai degrabă decât realizate în mod realist. Activismul ei de-a lungul carierei pentru oamenii săi se reduce la câteva linii de distracție; niciodată nu simțim cum a afectat-o ​​această luptă. Acesta este un film care nu numai că nu ne oferă „Mississippi Goddam”, nici măcar nu poate spune numele complet al melodiei. Lipsa „Goddam” incendiară în dialog despre piesa este o reprezentare simbolică a modului în care aceasta folii de neutronizare și albirea subiectului său.

„Nina” cronicizează o Simone instabilă, mai în vârstă, ceea ce înseamnă că, pe lângă colorarea lui Saldana, a îmbătrânit și câțiva ani. Nimeni nu a luat în considerare reproiectarea scenariului pentru a se concentra pe o Nina Simone mai aproape de vârsta reală a lui Saldana. Acest lucru se datorează faptului că filmul ar trebui să-și murdărească mâinile – treizeci și ceva de lucruri pe care Nina Simone a fost adânc înrădăcinată în cadrul Mișcării pentru Drepturile Civile, cântând melodii furioase și înfruntând în mod clar un murmur pe care producătorii nu doresc să-l deranjeze. Pentru a face acest lucru, ar fi nevoie de un personaj care era mai puțin victimă decât scenariul scriitoarei / regizorului Cynthia Mort vrea să înfățișeze. Unul are sentimentul că Mort vrea să-l joace pe erou aici, salvând pe „bietul cântăreț negru”, care este un fan întâmplător, mai degrabă decât să o lase să aibă vreo agenție.

Deci, „Nina” devine o poveste despre viața reală Clifton Henderson ( David Oyelowo), asistenta care a fost, potrivit acestui film, managerul Simonei, salvatorul și catalizatorul pentru „revenirea ei triumfătoare pe scenă.” El a fost prezentat cu o mizerie fierbinte Nina Simone, a cărei băut extrem și refuzul de a-și lua pastilele cu depresie bipolară au condus Henderson nu este fană – el abia cunoaște muzica ei – totuși, în mod inexplicabil, decide să renunțe la tot și să zboare în Franța pentru a fi îngrijitoarea ei. Acolo, el este în libertate cu numeroase izbucniri violente și emoționale de Simone, care au loc aproape la modă de sitcom. Niciuna dintre aceste scene dramatice nu este interpretată în mod credibil de Saldana, care dă cea mai proastă performanță a carierei sale.La un moment dat, ea doar stă și se uită furios la distanță, ca și cum așteaptă direcția de la prima ei. regizorul timpului. Oyelowo petrece întregul film arătând confuz,ceea ce este perfect pentru că este un stand-in pentru publicul la fel de confuz.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 30m 2016 432 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar