My Big Fat Greek Wedding - Nuntă á la grec (2002) online subtitrat

My Big Fat Greek Wedding
My Big Fat Greek Wedding – Nuntă á la grec (2002)

Toată familia Portokalos este îngrijorată pentru Toula. Ea este încă nemăritată la 30 de ani, lucrează la “Dancing Zorba”, zilele ei sunt monotone şi plictisitoare, ca şi părul, hainele şi atitudinea sa. Toula refuză oferta tatălui de a merge în Grecia pentru a-şi căuta un soţ, însă dă cu ochii de un frumos străin ce abia o băga în seamă. Mai târziu, Ian Miller îi cere o întâlnire şi în curând se îndrăgostesc. Toula nu ştie ce-l va supăra mai tare pe tatăl său, faptul că Ian este “un străin” sau că Ian este vegetarian. Nimic nu mai contează de vreme ce el o cere în căsătorie…
Filmul este cu sufletul cald în modul în care poate fi un film atunci când își cunoaște oamenii din interior. Urmărind-o, mi-a fost amintită de „ nunta musonică ” a lui Mira Nair , despre o nuntă indiană. Ambele culturi pun un accent deosebit pe familiile extinse enorme, nuntile extinse enorme și sărbătorile de nuntă extinse enorme. Nia Vardalos, care nu numai că are rolul principal, dar și-a bazat scenariul pe propria sa piesă de o singură femeie, are, evident, multă afecțiune pentru marea ei familie grecească și un pic de exasperare, de asemenea – și cu cine nu ar fi, cu un tată care se plimbă cu un borcan cu spray de Windex pentru că este convins că va vindeca orice? Sau o mamă care explică: „Când aveam vârsta ta, nu aveam mâncare”. Vardalos a fost actriță în orașul Chicago Second când a scris piesa. Felul în care merge povestea,, o greco-americană însăși și l-a convins pe soțul ei, Tom Hanks , că trebuie să-l producă. Așa au făcut, făcând o mică comoară de comedie umană. Filmul este filmat la Chicago, dar a fost filmat la Toronto – prea rău, pentru că cuplul de întâlnire nu are, așadar, un tânăr la captura Billy.

Pe măsură ce filmul se deschide, Toula eroina este single la 30 de ani și, prin urmare, eșec. Ian Miller face ca inima ei să sară în dragoste și dorință, iar Ian îi place și ei. Îi place foarte mult. Nu este una dintre acele imagini cu formulă în care se pare că o va arunca. Este suficient să vă faceți griji când se întâlnesc familiile. „Nimeni din familia noastră nu a ieșit vreodată cu un non-grec”, îl avertizează Toula neliniștit și, într-adevăr, părinții ei ( Lainie Kazan și Michael Constantine ) îl consideră pe Ian ca pe o formă de viață mai mică.

Filmul este destul de simplu: Ian și Toula se întâlnesc, ei datează, descoperă în mod nesigur că se plac unul cu celălalt, familiile coexistă neliniștit, nunta devine inevitabilă și are loc (când mama lui Ian aduce un tort Bundt la cina dinainte de nopți , nimeni nu are nici cea mai mică idee despre ce este vorba). O singură lovitură-cheie arată biserica, cu partea miresei blocată și mîna mirelui de rude WASP făcând un spectacol patetic în primele patru rânduri. Toula îi explică lui Ian că are 27 de primi veri, iar la o petrecere pre-nupțială, chiar îi introduce pe unii dintre ei: „Nick, Nick, Nick, Nick, Nick, Nick, Nicky – și Gus”. Povestea care stă la baza „Marii mele mari nunți grecești” a fost redată de nenumărate ori în timp ce imigranții Americii s-au căsătorit. Dacă îndrăgostiții au părinți înțelegători (sau cel puțin flexibili), iubirea câștigă ziua și bule de topitură. Acest lucru este ilustrat de tatăl lui Toula, Gus. El este specializat în găsirea rădăcinii grecești pentru orice cuvânt (chiar și „kimono”) și livrează un toast în care explică că „Miller” se întoarce la cuvântul grecesc pentru mere, iar „Portokalos” se bazează pe cuvântul grecesc pentru portocale și așa, concluzionează el triumfător, „la final, suntem cu toții fructe”.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 35m 2002 602 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar