Mulan (2020) online subtitrat

Mulan
Mulan (2020)

Originile sale datează de secole, iar predecesorul său animat este iubit în canonul Disney din anii ’90, dar cea mai recentă versiune a „Mulan” nu ar putea fi mai relevantă, vitală și vie.

Actiunea live a regizorului Niki Caro abordează povestea clasică a unei tinere chineze care se deghizează în bărbat pentru a deveni războinic este palpitantă de la început până la sfârșit. Este plin de locații și detalii culturale tradiționale, dar se simte extrem de modern, cu ajutorul unor efecte speciale orbitoare și a unor secvențe de acțiune inovatoare. Vrei-gravitație sfideaza, lucru aerian inspirate Wuxia, și lupte și cascadorii cal arte martiale minutiozitate coregrafia? Le aveți pe toate. Și o gamă cu adevărat impresionantă de actori veterani ajută la menținerea emoțiilor la pământ, inclusiv Tzi Ma , Donnie Yen , Jet Li și zeița Gong Li.

În centru se află minunatul Yifei Liu, care este chemat să arate o gamă largă de acțiuni pe măsură ce Mulan se transformă din rebel impetuos, impetuos, în lider matur și comandant. La fel de important este faptul că își găsește vocea pe parcursul acestei călătorii – un fenomen specific acestui personaj și acestei povești, dar care nu ar putea fi mai rezonant pentru femeile de toate vârstele care privesc în întreaga lume, chiar acum . Performanța lui Liu ar fi putut fi mai puternică dacă ar fi fost puțin mai emoțională, dar oțelitatea și fizicitatea pe care o afișează o fac o luptătoare convingătoare.

Caro este o alegere perfectă pentru a conduce acest „Mulan” de acțiune live, după ce și-a făcut numele în urmă cu aproape două decenii, cu o altă poveste a unei fete hotărâte care a îndrăznit să înfrunte patriarhatul, „ Whale Rider ” din 2002 . Lucrând dintr-un scenariu realizat de Rick Jaffa și Amanda Silver și Elizabeth Martin și Lauren Hynek , Caro împletește rădăcinile poetice antice ale poveștii cu ouă de Paști din filmul de animație din 1998 – deși nu există un îndrăzneț balaur de dragon, din păcate, dar este foarte mult propriul său efort artistic. , și este de departe cel mai eficient și necesar dintre toate remake-urile live-action ale catalogului animat Disney pe care le-am văzut în ultimii ani.

Părerea lui Caro despre poveste, oricât de populară și prietenoasă cu familia, poartă, de asemenea, spiritul inconfundabil al mișcării #MeToo: femeile care se ridică pentru ei înșiși și reciproc și cer ca bărbații să le audă și să le creadă. Un moment special de solidaritate și validare a făcut ca inima să-mi fie prinsă în gât și este unul dintre numeroasele cazuri care m-au făcut să-mi doresc să mă uit la „Mulan” într-un teatru plin. Pe cât de superb este filmul – munca a nenumărate femei talentate din culise, inclusiv cinematograful Mandy Walker și designerul de costume Bina Daigeler – nu este la fel să-l urmărești acasă, chiar și la un televizor gigant, chiar și cu un film entuziast, copil iubitor pe canapeaua de lângă tine.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 55m 2020 1.191 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar