Mucho Mucho Amor: Legendarul Walter Mercado (2020) online subtitrat

Mucho Mucho Amor
Mucho Mucho Amor: Legendarul Walter Mercado (2020)

Fiecare cultură are o listă cu persoanele proprii de televiziune idiosincratice țesute în țesătura sa. Deși este sigur să presupunem că puțini pot fi la fel de înverșunați, ca Walter Mercado , astrologul originar din Porto-Rican, neconform sexului, care a atras milioane de spectatori din Statele Unite, America Latină și chiar și Europa de zeci de ani, răspândindu-și optimismul în stare de ebrietate, în timp ce înfășurat în bijuterii extravagante și căciuli strălucitoare. În „Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado” (prima parte a titlului se dublează ca fraza de închidere înfricoșătoare pe care Mercado a folosit-o la sfârșitul programelor TV de o oră), realizatorii de documentare Cristina Costantini („ Science Fair ”) și Kareem Tabsch („The Last Resort”) îl sărbătorește și îl elogiază pe showmanul târziu cu zel dezarmant și respect, despachetând modul în care el și horoscopii săi au devenit capse ale culturii latine de-a lungul anilor.

Dacă tu, ca și mine, ești nou în lumea opulentă a lui Mercado de pozitivitate, misticism și trinketuri orbitoare, strălucitoare, nu ai nicio grijă – regizorii sunt atât de deschis înrădăcinați de toate, încât până la sfârșit, s-ar putea să te profesezi doar un fan nou din această figură uluitoare. Dar dacă Mercado a făcut parte din viața ta de familie și a crescut în camerele de zi, unde oamenii practicau radio-tăcerea pentru a-i auzi înțelepciunea și muzica – cum este cazul unui entuziast Lin-Manuel Miranda , printre cele mai cunoscute vorbe din film – intervievații capului – generosul hagiografic „Mucho Mucho Amor” ar putea să vă arunce o vrajă nostalgică.

Dar înainte ca filmul să ajungă acolo, Costantini și Tabsch dau startul lucrurilor pe o notă curioasă. În urma unui montaj glorios al unora dintre farmecele și aparițiile semnate ale lui Mercado, în prezența unui Oprah sau a unui domn Rogers, care a stricat barierele între generații, „Mucho Mucho Amor” informează telespectatorii că a dispărut din ochiul public în 2006, după decenii de faimă abundentă care a început în 1969. Dar filmul își schimbă repede cursul și se îndepărtează de o destinație investigativă, „Căutarea omului de zahăr”, pe care o sugerează. În schimb, ne găsim în curând în compania captivantului Mercado, în casa sa puternic propulsată și fermecător, înfăptuită, asemănătoare cu o versiune maiestuoasă și bine păstrată a Grădinilor Gri, gata și dispusă să povestească propria sa poveste ca un om care a fost cândva întrebat de Howard Sternfie că este mai mare decât Isus Hristos. Însoțitor este asistentul său mereu devotat, Willie Acosta, care se definește ca fiind nu doar mâna dreaptă a lui Mercado, ci și cea stângă.

Sub îndrumarea lui Costantini și Tabsch, Mercado ne duce la începuturile sale din Puerto Rico ca un băiat care a fost întotdeauna destinat să fie atipic. Adesea căutat pentru manierismele sale feminine într-o cultură în care homofobia și ideile învechite ale masculinității prinseseră, tânărul ieșit a fost încurajat de mama sa să-și îmbrățișeze unicitatea ca dar. Și atunci a început saga sa cu seriozitate, Mercado s-a numit singur pentru a deveni un vindecător de soi. Învățând și mai mult teatricele acestei personalități inventate în anii de mai târziu, Mercado și-a turnat creativitatea și meșteșugul într-o mélange de spiritualitate și clarviziune, oferind sfaturi afirmative pentru toate semnele astrologice care l-au făcut un hit și un must-see, mai ales în rândul optimismului – în căutarea populațiilor de imigranți. Pe parcurs, sexualitatea lui a rămas întotdeauna un semn de întrebare, întrucât nu a prezentat niciodată o declarație. Cu toate acestea, Mercado neapologetic fluid a fost un pionier în reprezentarea LGBTQ în divertisment și a zguduit noțiuni de bărbăție chiar și atunci când cultura care îl înconjura a rămas crud intolerant la homosexualitate.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 36m 2020 237 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar