Midsommar (2019) online subtitrat

Midsommar
Midsommar (2019)

Un lucru este sigur: scriitorul / regizorul Ari Aster înțelege temutul înăbușitor în sensul cel mai profund. Printr-o poveste îmbătrânită de durere despre vulnerabilitatea ancestrală (nu poți să-ți alegi rudele, nu-i așa?), Debutul său teribil și încremenitor „ Eereditar ” s-a dovedit la fel de mare. Sigur, mitologia demonică a filmului, imagini mincinoase și modele înfiorătoare în miniatură , aparatul de fotografiat al camerei de film Pawel Pogorzelski a fost navigat cu amabilitate au fost toate coșmaruri. La fel de înspăimântătoare în „Eereditară” a fost neputința casnică plină de ranchiună și profund claustrofobă, pe care Aster o infuza în fiecare clipă și linie de dialog.

Cineastul se încurcă din nou cu acea răsuflare deosebită în „Midsommar”, un sacrament cinematografic teribil de suculent, apocaliptic, care dansează în jurul unei relații fără rod în cercurile amețitoare. De data aceasta nu suntem împăcați într-o casă groaznică de groază. Dar fii pregătit să te simți la fel de sufocat de o familie răvășită (deși, a ales,fel de cult) tot la fel. În mijlocul unei împrejurimi pastorale larg deschise, am putea fi, dar Aster vrea totuși să dorim și să ne lovim de oxigen, poate într-o manieră mai puțin claustrofobă și mai agorafobă. Teama tangibilă din „Midsommar” – adesea atenuată de sclipirile de comedie binevenite, întotdeauna încărcate de coregrafia strânsă și compozițiile atmosferice ale lui Pogorzelski – este atât de recunoscut din „Eereditară” încât vei distinge imediat spațiul conectiv capabil pentru ambele povești.

Și totuși, acest superb thriller psihedelic a semănat undeva în mijlocul unei „ mame în aer liber” „, Un Dogville luminat orbește „”Și bine, un„ bărbat răchit ”contemporan, este diferit prin reținerea tematică a lui Aster. Nu te vei simți exact pierdut în timp ce descoperiți bestia primitoare a lui Aster, dar cu siguranță poți susține că soarele nu apune niciodată pe subiectul vast cosmic al filmului: culesul noțiunilor de privilegiu masculin (alb), drept american (care literalmente enervează ceea ce nu este al lor. ) și cel mai proeminent, împuternicirea feminină. Și aceasta este și o modalitate potrivită de a descrie locația în care se desfășoară cea mai mare parte a poveștii, sub soare de aproape 24 de ore. Ne aflăm într-un sat suedez îndepărtat, ascuns de la vedere, cuibărit undeva în Hälsingland, printre folclorii Hårga îmbrăcați în liniște, care sărbătoresc vara prin ritualuri inițial pitorești, dar din ce în ce mai bizare și drepte.

Practicile folclorice încep să fie destul de atrăgătoare – o rafală înșelătoare de pace (combătută superb de scorul care se târăște de pielea The Haxan Cloak) briză în aer, în timp ce medicamentele calde se dizolvă în cupe tentante de ceai. Dar cum am ajuns noi până aici și să ne regăsim printre aceste proceduri hippy-dippy îmbrăcate în lenjerie albă? Ei bine, am urmat Florence Pugh , cea de-a doua femeie neînfricată a lui Aster după Toni Collette, jucând un personaj îndurerat marcat de ceva de nedescris. Într-un spectacol profund cicatrizat, fără restricții emoționale – s-ar putea să-i auzi țipetele în coșmarurile tale – Pugh îl interpretează pe Dani, un student absolvent care urmărește să pună o distanță între ea și un caz extrem de traume care implică sora ei bipolară. (Un prolog uimitor dezvăluie detaliile calvarului tragic cu economia narativă de pe raftul de sus.) Și Dani nu este singur. De fapt, ea pornește la pitoresc aventura scandinavă ca străin la început, marcând de-a lungul unor colegi de știință ai academiei, un grup care include iubitul ei auto-absorbit de mult timp Christian ( Jack Reynor , convingător egotistic). De asemenea, în clan sunt amicii lui Christian Josh ( William Jackson Harper) – îndreptându-se la festivitățile de cercetare academică – Mark-cu gura căscată (Will Poulter , atât de isteric încât să câștige șapca jesterului pe care ar purta-o mai târziu), și Pelle ( Vilhelm Blomgren ), creierul operației, precum și un membru al familiei improvizate care ar găzdui grupul.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 28m 2019 324 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar