Man of Steel: Eroul (2013) online subtitrat

Man of Steel
Man of Steel: Eroul (2013)

Trebuie să fie ultimul act al revizionismului super-erou: eliminarea cuvântului „super”. În acest nou film regizat de Zack Snyder și produs și co-scris de Christopher Nolan, scrisoarea de pe pieptul eroului nostru nu înseamnă ceea ce noi toți credeam că ar însemna. Acesta nu este englezesc S, ci un simbol Krypton care denotă speranță. Cuvântul „Superman” este pronunțat în mod stânjenitor sau suspect, ca și „omul de lilieci” din filmele Dark Knight. El este numit numele său pământesc, Clark, sau numele lui Krypton, Kal-El, sau chiar „străinul”, prin aramă Pentagon încruntată. Acesta este un super-erou din secolul XXI, care trebuie să se controleze împotriva agoniei de a fi înțeles greșit de oamenii pe care încearcă să îi ajute.

Mitul de origine este probabil cea mai interesantă parte a oricărei povestiri super-eroice; pentru unii, singura parte interesantă. Snyder a creat o generozitate colosală și grandioasă pentru Omul de Oțel, o poveste titanică de la Moses-out-of-Nietzsche, un spectacol care copleșește pe planetă și care se vede permanent printr-o lumină strălucitoare, care strălucește pe față: opusul amurgului zei – zorii zilei de titani. Mergem inainte, cu mult inainte, inainte ca Clark Kent sa-si faca mizerabil cariera in jurnalism, alaturandu-se Planeta zilnica ca o „coarda”, o mișcare care arata, in mod accidental, ca CV-falsificarea trebuie sa fie unul din superputerile sale.

Există câteva idei și imagini izbitoare și casting interesant pentru rolul principal. Pentru a merge cu sticlele sale, ascuțite digitale, cu buzunare, abdomen și coapse, Henry Cavill din Marea Britanie are o față subțire, fascinantă, palidă și sensibilă, cu o crăpătura pe nas, ca George Osborne, un nas care îl va face cu siguranță identificabile până aproape în sala de știri Planet, ochelari orbi sau fără ochelari. Cavill’s Clark are o relație plină de viață cu tatăl său foster-mamă și cu tatăl tată-copil: spectacole frumoase de la Diane Lane și Kevin Costner. Se confruntă satisfăcător cu inamicul său criptonos, generalul Zod, despre care mai mult într-un moment. Dar povestea asta nu are nici măcar înțelepciunea adunării lui Joss Whedon de Avengers, nici seriozitatea gotică a Cavalerului Întunecat al lui Nolan, iar scânteia romantică cu Lois Lane, interpretată de Amy Adams, nu există. Există, desigur, o mulțime de zboară și zbor: obligatorii pentru filmele 3D.

Snyder și Nolan au modificat începutul povestii astfel încât o narațiune a fost creată într-o narațiune de la primirea. (Încă nu există nici un semn al faimosului adversar Lex Luthor, deși observatorii cu ochii cu ochii vor nota mai târziu camioanele pe străzile metropolei din „Lexcorp”). Planeta Krypton murdăște din cauza problemelor de mediu. Stăpânul demnitar Jor-El se opune împotriva gestionării greșite a resurselor planetei; el este interpretat de Russell Crowe cu accent britanic, probabil dintr-o parte a planetei, departe de cea a generalului Zod, interpretată de Michael Shannon cu un accent american. Zod folosește criza pentru a lansa o rebeliune nereușită împotriva liderilor venerați ai planetei.

În același timp, Jor-El și soția lui îndurerată, Lara Lor-Van (Ayelet Zurer), lansează copilul Kal-El într-o mică capsulă de evacuare, pe măsură ce planeta este consumată de foc. Copilul ajunge în cele din urmă pe Terra pentru a fi numit Clark Kent, iar restul este istorie, amintit și în mod eficient relatat în flashback-uri de către traumatizat, adultul Clark. Dar nu mai este mult timp înainte ca Zod să reapară și să se îndrepte spre Pământ cu dominația intergalactică în mintea lui. Omul de oțel își hotărăște loialitatea cu noii lui prieteni: pământenii, care sunt totuși suspiciosi. Shannon face ceea ce face ca Zod, iar acest rol a reafirmat monopolul virtual al acestui actor asupra rolurilor înfricoșătoare cu integritate. Cu siguranta nu va primi parte Gene Kelly in orice remake al lui Singin in ploaie. Confruntările lui Zod cu Superman și, într-adevăr, cu Jor-El, par întotdeauna plauzibile și mi-a plăcut epifania de groază a lui Kal-El, în timp ce el înțelege intențiile lui Zod: o grămadă de cranii de tip Pol Pot.

Lois Lane este o jurnalistă superbă, pe urmele Omului de Oțel, de când zvonurile despre puterile sale adolescente au început să se strecoare și au fost înclinate să-și schimbe tantrul cu editorul ei, Perry White, interpretat de Laurence Fishburne. „Sunt un reporter câștigător al premiului Pulitzer!” ea șuieră. „Apoi acționează așa!” bate Perry. Asta, desigur, este ceea ce Amy Adams crede că face, dar rolul ei este conceput cu schițe în această creație fanboy.

Aceasta este o mare aventură super-erou masivă și masivă, care în general face ceea ce intenționează să facă, deși la o lungime excesivă. Ceea ce mi-a lipsit au fost plăcerile blânde și nevinovate ale existenței lui Superman în lupta de zi cu zi, descrisă în lumina soarelui și în culorile primare: gloanțele explodând inofensiv pe piept, automobilul obișnuit înălțat, aspectul groazei pe fețele scăzute – Dealeri răi, recunoștința copiilor lui Rockwell. Datorită bătăliei cataclismice din acest film, o mare parte din misterul și noutatea omului de oțel au fost epuizate. Aventurile ulterioare pot pierde altitudinea.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 2,50 din 5)
Încarc...

2h 23m 2013 1.531 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar