Malèna (2000) online subtitrat

Malèna
Malèna (2000)

Oraşul sicilian Castelcuto este înmărmurit şi vrăjit de Malena (Monica Bellucci), o femeie frumoasă rămasă singură după ce soţul acesteia a plecat la război. Provocatoare pentru firile pudibonde ale femeilor (de altfel, invidioase), dar şi mai provocatoare pentru bărbaţii animalici din oraş, Malena îndura cu decenţă privirile insistenţe, bârfele, ocheadele pline de încărcătură erotică ale băieţilor. Nevoită să se descurce singură după ce află că soţul ei ar fi fost omorât în război, Malena întreţine relaţii cu diverşi bărbaţi dispuşi să îi ofere bani. Ea este urmărită de Renato (Giuseppe Sulfaro), un băiat de 12 ani asupra căruia, involuntar, Malena parcă aruncă o vrajă. El este, de altfel, singurul care îşi construieşte o imagine frumoasă şi pură despre ea. Un film care surprinde foarte bine felul în care invidia, primitivismul şi instinctele neanderthaliene reuşesc să înăbuşe sufletul unei femei frumoase şi onorabile.

Povestea este povestită de Renato ( Giuseppe Sulfaro ), care, pe măsură ce filmul se deschide, este admis la fraternitatea locală a fetelor-observatoare. Ei folosesc Malena ca subiect pentru petrecerea timpului lor autoerotic, dar pentru Renato, ea este mai mult ca un vis, ca o eroină, ca o femeie pe care vrea să o protejeze de ea însăși – cu mâinile goale, sperăm.

Povestea implică ghinionul Malenei după ce soțul ei este chemat de armată, iar numele ei bun este zgârcit de bârfe locale. Ea trebuie să renunțe la locul de muncă didactic din cauza scandalului nejustificat și, în cele din urmă, este redusă prin sărăcia de război la soldații germani. Această coborâre în lume îi cere să petreacă o mulțime de timp pe jumătate îmbrăcată în fața camerei apreciate a lui Tornatore. Ea continuă să strălucească strălucitor în ochii lui Renato, cu toate acestea, chiar și după ce domeniul său de cunoaștere este lărgit atunci când tatăl său îl duce la un bordello pentru bătrânul „Îți dau băiatul – dă-mi înapoi omul” de rutină.

Filmele lui Fellini implică adesea adolescenți inflamați de femei care întruchipează dorințele lor carnale. (Vedeți „ Amarcord ” și „ 8 1/2 ”. Vă rog.) Dar Fellini vede umorul care stă la baza obsesiei sexuale, cu excepția (de obicei, dar nu întotdeauna) în ochii participanților. „Malena” este o poveste mai simplă, în care un tânăr crește transfixat de o femeie și se căsătorește în esență cu ideea ei. Nu ajută ca acțiunea filmului să devină constant mai mohorâtă, ceea ce duce la o umilire publică care pare sălbatic la scară cu ceea ce a trecut înainte și la un final care intenționează să ne mute mult mai profund, din păcate, decât poate.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 49m 2000 1.043 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

1 Comentariu "Malèna (2000)"

Avatar

Avatar
Vizitator
Mona
5 months 20 days ago

Un film deosebit, o poveste dura si delicata in acelasi timp.

Avatar