Maleficent (2014) online subtitrat

Maleficent
Maleficent (2014)

Raful „Beauty Sleeping”, „Maleficent”, este un alt spectaculos de vară supraprodus, lansat într-o lume care are prea multe. Are peisaje și creaturi sub-amenințare „Phantom Menace”, un scor bombastic și inconfundabil, precum și felul de imagini haotice și tăieri rapide care semnifică lipsa adevăratei imaginații cinematografice. Este cu adevărat un film realizat de un comitet: regia lui este creditată de Robert Stromberg , un designer de producție de lungă durată, iar scenariul său pentru „Beauty and the Beast” scribe Linda Woolverton , dar au existat reportaje despre multe rescrieri impuse de studio și rezolvări ale regizorului John Hancock („The Rookie”). Dar oricum este puternic. Ca personaj din titlu, o femeie neînțeleasă și nedreptățită, Angelina Jolieare pomeți îmbunătățiți care pot fi înregistrați ca arme letale. Pune-le împreună cu ochii ei învețiți de cobalt și buzele rubin și cu aripile și coarnele pe care personajul le are la început în poză și ai o imagine a alterității feminine la fel de înfricoșătoare precum Scarlett Johansson care se varsă în negru în „ Sub piele . ”

Povestea filmului este un exemplu de ceea ce criticul de film al The Guardian, Peter Bradshaw, numește „acel gen post-„ Rău ”în curs de dezvoltare, basmul revisionist-backstory, dar afectează. Are o margine primordială pe care filmarea neplăcută nu o poate înfrunta. Există momente în „Maleficent” care sunt profund tulburătoare, în modul în care miturile antice și basmele Grimm sunt deranjante. Ei ajung la inima experienței umane și creează tipurile de amintiri pe care copiii mici – în special fetele tinere – le vor obseda, pentru că la un anumit nivel vor ști, chiar și fără beneficiul experienței adulților, că filmul le spune un un fel oribil de adevăr.

Și în acest moment ar trebui să vă ofer oportunitatea de a vă îndepărta de recenzie, de a vedea filmul pe baza descrierii de mai sus și de a citi restul mai târziu pentru a vedea dacă sunteți de acord. Destul de corect? Bun.

Povestea începe cu un flashback către Maleficent, ca o zână de fată tânără, împrietenindu-se cu un băiat de la fermă care se aruncă în pădurea ei în misiunea hoției. Ei se apropie și continuă să se vadă, chiar și după ce regele unei cetăți umane aflate la marginea pădurii încearcă să invadeze domeniul Maleficentului și apoi urmărește în șoc când eroina și prietenii ei de războinici aruncau armata sa. În adolescență, zâna și omul împărtășesc un blocaj de buze siluetat pe un vârf de deal – „primul sărut al dragostei adevărate”, în discursul Disney. Încetează să vină încoace, rupând inima fetei. Ani mai târziu, acum adultul Stefan ( Sharlto Copley ) îl aude pe regele acum muribund promițându-și tărâmul oricui îl poate ucide pe Maleficent. Și aici ne îndreptăm spre primul film

Am citit recenzii care se plâng că nu știm suficient de multe despre personalitățile lui Maleficent și Ștefan, cu atât mai puțin detaliile relației lor, ceea ce înseamnă că trădarea lui Stefan „nu iese de nicăieri” și deci nu are sens dramatic. Aceasta este o descriere corectă (sau reclamație); dar pentru mine, lipsa de dezvoltare face ca răsucirea să se simtă mai degrabă ca ceva ce s-ar putea întâmpla într-un basm – nu un basm Disney curatat curat, în care fiecare delimitare a complotului este clar delimitată, ci o poveste străveche pe care copiii ar putea să o asculte, raptat și îngrozit, apoi întrerupe să întrebe: „De ce ar face băiatul asta cu cineva pe care îl iubea?”, după care povestitorul adult ar explica că uneori oamenii fac lucruri crude cu oamenii pe care îi iubesc pentru că vor lucruri.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 37m 2014 386 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar