Loving (2016) online subtitrat

Loving
Loving (2016)

Filmul, bazat pe un caz real, este un omagiu adus curajului avut de un cuplu interrasial, Richard și Mildred Loving, care a petrecut primii 9 ani de căsătorie luptând pentru dreptul de a trăi ca o familie în orașul natal. Cazul lor civil, Loving vs. Virginia, a ajuns până la Curtea Supremă, care în 1967 a reafirmat drepturile fundamentale ale căsătoriei, transformând povestea lor într-una care a inspirat cuplurile de pretutindeni.

În 1958, Virginia, un mecanic rezervat și lucrător în construcții pe nume Richard Loving ( Joel Edgerton ) s-a căsătorit cu prietena sa însărcinată Mildred ( Ruth Negga ). Cei doi s-au deplasat la Washington, DC, pentru a-și face oficial uniunea, iar Richard a cumpărat o suprafață de teren lângă casa familiei Mildred pe care plănuia să-și construiască o casă. Ei sperau ca mama lui Richard să-și livreze primul copil și că vor trăi în pace într-un cadru frumos, de țară.

În miez de noapte, toate acestea s-au schimbat. Ofițerii au intrat în casa lor, arestându-i atât pe Richard cât și pe Mildred, afirmând că licența lor de căsătorie nu este bună în Virginia și că au încălcat legile anti-miscegenare care afirmau că cuplurile de rasă mixtă erau o încălcare pedepsită cu închisoarea. Cu ajutorul unui avocat local ( Bill Camp ), Lovings au fost eliberați într-o singură condiție: au trebuit să părăsească statul Virginia și să nu se întoarcă timp de 25 de ani. Au fost nevoiți să-și părăsească familiile, pământul, locuința pe care voiau să o construiască și viitorul pe care l-au văzut. Pe măsură ce lumea s-a schimbat odată cu apariția mișcării drepturilor civile, a apărut o ocazie de a folosi cazul Lovings pentru a elimina în sfârșit legile rasiste care încă distrug vieți într-o parte a țării.

De la scenele de deschidere, există o calitate tactilă, trăită, la filmarea lui Nichols. Oamenii fac mereu ceva cu mâinile lor – curățând o bucătărie, așezând cărămidă pentru o casă, muncind la o mașină etc. Și întotdeauna există ceva în aer, de la sunetul greierii până la căldura palpabilă a verii din Virginia. Nimic aici nu se simte ca un backlot. Proiectarea și direcția producției este atât de frumos detaliată încât oamenii o vor lua de la sine. Loving home, mașinile pe care lucrează, celulele închisorii în care petrec noaptea etc. – fiecare element a fost atent luat în considerare, dar nu prea evidențiat. Este un exemplu măiestru al modului de utilizare a timpului și a locului într-un film, fără a atrage atenția asupra lui, așa cum tind să facă atât de multe filme de sezon. Aici nu e nimic fulgerător.

Și acea estetică cinematografică se aplică și spectacolelor, două dintre cele mai bune viraje pe care le veți vedea anul acesta. Edgerton, care este un actor fascinant, nu a fost niciodată mai bun decât el aici, mai ales că greutatea situației sale se pare că îl împinge fizic în jos. Ochii lui sunt înfocați, postura lui aplecată de munca grea și îngrijorarea pentru bunăstarea soției și a familiei sale. Pe măsură ce cazul Loving a devenit mai apreciat, Richard Loving a fost nevoit să trăiască cu frică constantă și cu faptul că familia lui era probabil mai sigură dacă le va părăsi. Rar a fost surprinsă atmosfera opresivă, în fiecare minut din fiecare zi a impactului rasismului, așa cum este aici. Este ca praful din aer sau greierii noaptea – întotdeauna acolo.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 3m 2016 390 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar