Love & Friendship - Iubire și prietenie (2016) online subtitrat

Love & Friendship
Love & Friendship – Iubire și prietenie (2016)

Whit Stillman regizează această adaptare a nuvelei lui Jane Austen despre senzaționala Lady Susan Vernon, o comedie despre suferința din dragoste și despre pețire. Filmul, a cărui acțiune are rol în anii 1790, o urmărește pe Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale), o tânără văduvă manipulatoare, care are o misiune clară: să-și găsească un soț, dar și să o mărite pe fiica ei, Frederica. Doi tineri, fermecătorul Reginald DeCourcy (Xavier Samuel) și bogatul Sir James Martin (Tom Bennett), îi complică planurile.

Filmele lui Stillman, care includ „ Metropolitan ” , „ Barcelona ” , „ The Last Days of Disco ” și „ Damsels in Distress ”, sunt comedii de maniere, despre oameni educați, adesea hiper-verbali, care sunt ignori de cât de ridicol sună (chiar când discutăm despre „ Mansfield Park ” din Austen”, așa cum se întâmplă în„ Mitropolitul „). Ei urmăresc parteneri romantici care le sunt greșite, suferă prin relații care le sunt greșite, rămân ignorați meciurilor mai bune care se află chiar în fața lor. Personajele se descurcă în mod obișnuit asupra oamenilor care au, de asemenea, maniere .Aceasta descrie și un pic de Austen, deși s-ar putea să nu-l cunoașteți neapărat din adaptările care se concentrează pe romantism în detrimentul comediei.

Stillman nu face această greșeală. „Dragoste și prietenie”, despre o văduvă care încearcă să se insufle în viața unui bărbat, se bazează pe o romană relativ puțin cunoscută și neterminată, intitulată „Lady Susan”, care nu a fost publicată decât după moartea lui Austen. Totuși, de cele mai multe ori, Austen-ismile merg umăr la umăr cu Stillman-isme atât de grațios încât este nevoie de un moment pentru a realiza care este autorul care vorbește prin aceste personaje. Este un film bogat amuzant care se uită la oameni, unul care se întâmplă să conțină posibile perechi romantice.

Kate Beckinsale , atât de încântătoare în „Ultimele zile ale discului” al lui Stillman, revine aici ca Lady Susan Vernon, care și-a pierdut recent soțul și este hotărâtă să găsească una nouă atât pentru ea, cât și pentru fiica ei Frederica ( Morfydd Clark ), pe care Susan, sincer, nu pare să aprecieze și nici nu-i place. Ținta ei este Reginald De Courcy ( Xavier Samuel ), pe care o întâlnește în timp ce vizitează moșia socrilor săi. În timp ce Susan îl înconjoară pe bietul om ca un șoim, încearcă, de asemenea, să faciliteze unirea Federicăi și cu capul exuberant. Sir James Martin ( Tom Bennett ), chiar dacă Federica nu-i pasă în mod special de el. Confidența lui Susan prin toate acestea este o Yankee, Alicia Johnson ( Chloë Sevigny)), căruia îi place în Anglia și ar prefera să nu se întoarcă înapoi în state. Asta pare o posibilitate din ce în ce mai mare pe măsură ce filmul continuă și Susan se săpă mai adânc într-o groapă de manipulare.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 34m 2016 428 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar