Kubo and the Two Strings - Kubo și lăuta magică (2016) online subtitrat

Kubo and the Two Strings
Kubo and the Two Strings – Kubo și lăuta magică (2016)

Kubo și lăuta magică este o aventură animată plasată într-o Japonie fantastică creată de legendarul studio Laika. Istețul Kubo, un adolescent bun la suflet, căruia îi dă voce Art Parkinson din Game of Thrones, duce o viață modestă, spunând povești oamenilor din orășelul lui de baștină de pe malul mării, printre care Hosato (George Takei), Akihiro (Cary-Hiroyuki Tagawa) și  Kameyo (Brenda Vaccaro).

Existența liniștită îi e dată peste cap în momentul când invocă fără să vrea un spirit din trecut, care năvălește din ceruri pe pământ pentru aduce la bun sfârșit o vendetta veche de când lumea.

Kubo își unește forțele cu Maimuța (Charlize Theron) și cu Scarabeu (Matthew McConaughey), și pornește într-o aventură extraordinară pentru a-și salva familia, dar și pentru a dezlega misterul tatălui său, mort acum, odinioară cel mai mare samurai pe care omenirea l-a cunoscut vreodată.

Cu ajutorul lăutei sale magice, Kubo trebuie să se lupte cu zei și cu monștri, printre care cei mai fioroși sunt Regele Moon (Ralph Fiennes), dar și diabolicele surori Gemene (Rooney Mara). Va reuși el, oare, să deslușească secretul moștenirii sale, să-și reunească familia, și să-și împlinească, astfel, destinul eroic?

Scenariul de la Marc Haimes și Chris Butler (dintr-o poveste de Haimes și Shannon Tindle ) are credința că copiii se pot descurca cu chestii atât de dure și nu vorbește niciodată cu ei. Dar Knight și echipa sa masivă de animatori au împachetat aceste teme complexe, grele, în cadrul unor imagini vizuale care sunt doar scăpând maxilarul atât în ​​frumusețea, cât și în măiestria lor. Un deceniu în devenire, „Kubo and the Two Strings” este atât de detaliat cu atenție, cât și de epic. Inspirat de o multitudine de forme de artă japoneză, este texturat, dar crocant, înfricoșător de întunecat, dar strălucitor cu o culoare îndrăzneață. Este călătoria unui erou clasic plin de acțiune și aventură, dar este și o fabulă intimă despre iubire și pierdere, magie și memorie.

Mai presus de toate, „Kubo și cele două corzi” se potriveste potrivit povestirii și capacității sale de a ne transforma și conecta. Atemporalitatea filmului îi conferă un sentiment general de grație cinematografică, cu noduri evidente până la greții, de la Kurosawa și Miyazaki, la Spielberg și Lucas. Rezonanța spectacolelor din distribuția sa excelentă de voce îi dă un pumn emoțional imediat.

„Dacă trebuie să clipi, fă-o acum”, ne avertizează ghinionul Art Parkinson (din „Game of Thrones”) ca personaj din titlu. Și există o tonă de luat aici la toate nivelurile. Mama lui Kubo s-a confruntat cu valuri înverșunate în timp ce fugea de familia ei pentru a-și proteja fiul nou-născut, al cărui bunic a scos ochiul stâng într-o furie răzbunătoare. Ani mai târziu, într-o peșteră de stâncă dramatică cu vedere la ocean, Kubo trăiește o viață liniștită alături de mama sa decolorată, o vrăjitoare odată puternică al cărei adevărat eu se întoarce când îi spune povești ale regretatului său tată, valentul samurai Hanzo. Există un mare sentiment de melancolie în aceste momente timpurii, în timp ce Kubo se luptă să vadă strălucirea mamei pe care o cunoscuse. În timp ce singurătatea lui este palpabilă, rezistența lui este sfâșietoare.

Cu bretele lungi care îi acoperă peticul de ochi, Kubo părăsește peștera în fiecare zi pentru a-și roti propria magie în piața orașului, unde își smulge șamponul asemănător lăutarului și își aduce în viață figurile elaborate de origami. Aceste melodii rapide oferă baza scorului ascendent și profund al lui Dario Marianelli . Între timp, George Takei și Brenda Vaccaro sunt printre actorii care își împrumută vocea localnicilor care ajută la crearea unui sentiment de loc.

Dar mama lui Kubo l-a avertizat că trebuie să se întoarcă acasă în fiecare zi înainte ca soarele să apară sau altfel, bunicul său, Regele Lunii ( Ralph Fiennes ), va veni după el pentru celălalt ochi cu ajutorul mătușilor gemene ale lui Kubo, ambele Rooney Mara face voci cu un detașament răcoritor. (Părinții care se gândesc să-i ducă pe copiii tăi să vadă „Kubo și cele două corzi”: ar putea găsi mai multe imagini neliniștitoare, dar surorile sunt cele mai înfricoșătoare dintre toate. Imaginează-ți gemenii din „ Strălucirea ”, plutind deasupra solului în negru pălării și pălării și măști japoneze Noh.)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 42m 2016 385 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar