Kiss of the Dragon - Sărutul dragonului (2001) online subtitrat

Kiss of the Dragon
Kiss of the Dragon – Sărutul dragonului (2001)

Un agent secret din Hong-Kong soseste la Paris. În aceeasi seara, trebuie sa ia parte la o misiune care consta în urmãrirea unui înalt demnitar chinez suspectat de coruptie si prinderea acestuia în flagrant delict. Însa demnitarul este ucis, iar responsabilitatea crimei cade asupra eroului nostru. Astfel, el se trezeste prins în capcana unui oras pe care nu-l cunoaste si va trebui sa lupte din toate puterile pentru a-si dovedi nevinovatia.

Există un punct din „Sărutul Dragonului” când polițistul chinez jucat de Jet Li este căutat cu arme. În jurul încheieturii sale, ei găsesc o bandă cu o mulțime de ace mici lipite în ea. Acest lucru nu indică faptul că face croitorie în timpul liber. Acestea sunt ace de acupunctură, el putând vindeca sau ucide cu un punct corect introdus.

Titlul filmului se referă la utilizarea finală a unui ac, pe care el îl descrie drept „extrem de ilegal”, așa cum trebuie, într-adevăr, să modifice fluxul de sânge al corpului, astfel încât acesta să se ridice la cap și să izbucnească din orice orificiu disponibil. O urăsc atunci când se întâmplă asta. Personajul Jet Li este, de asemenea, stăpân pe întreaga gamă de arte marțiale, iar în acest film are nevoie de ele, întrucât este opus de mai mult sau mai puțin de orice ticălos din Paris.

Parcela a fost descrisă ca fiind greu de urmărit. Este simplitatea în sine, dacă tot ce vrei este un scor al eroilor și răufăcătorilor. Este de părere că se înnebunește când vine vorba de motivație și logică, dar nu te deranjează: într-un film în care acțiunile fizice se limitează la imposibil, de ce să te aștepți ca povestea să fie rezonabilă? Personajul Jet Li este, aparent, cel mai priceput ofițer de aplicare a legii din China, adus la Paris pentru a asista un funcționar la nivel înalt în relații care ar putea implica un trafic de droguri în afara registrului. Funcționarul este distrat de doi cârcotași într-un mod care-l lasă cu pofta lui neatinsă și moartă. Jet Li stabilește rapid că mintea din spatele crimei, traficul de droguri și o mare parte a crimei din Franța modernă este inspectorul Jean-Pierre Richard ( Tcheky Karyo), un polițist strâmb, cu o aprovizionare nelimitată de vrăjitori.

Asta este tot ceea ce vi se spune cu adevărat despre complot și tot ce trebuie să vi se spună, deoarece toate celelalte sunt acțiune, cu excepția unor scene din suflet între Jet Li și Bridget Fonda , precum Jessica, o fată de la fermă din Dakota de Nord, care este inspectorul rău. s-a agățat de droguri și a înrobit-o ca o prostituată prin separarea ei de fiica cea mică pe care o iubește.

Jet Li este una dintre cele mai cunoscute vedete de arte marțiale, deși s-ar putea să-l treci fără să observi. Este compact, liniștit, cu aspect bun, nu un spectacol – Alan Ladd al genului. Scenele sale de acțiune implică multă abilitate fizică (din partea lui și, de asemenea, din partea editorului) și utilizarea ingenioasă a recuzitei reale care vin la mână – o bilă zburătoare de biliard, de exemplu. Există o secvență drăguță care implică o tâmplărie de rufe și o grenadă de mână, care este atât de eficientă, doar un ciur s-ar întreba de ce un loc la fel de scump ca Hotel Bristol din Paris are un sistem de alarmă care nu observă o explozie aprinsă.

Scenele Fonda sunt redate în cea mai mare parte în densuri cu aspect rău, pe străzile groaznice, căptușite de cârlige care arată ca și cum ar fi fost costumate pentru „Sweet Charity”. Costumele lor arată atât de grozav, încât se întreabă cum devine personajul ei; este sumbru și bătătorit de cele mai multe ori, făcându-ne mai ușor să credem că este un dependent decât un prostituat. Cu toate acestea, este eficientă ca o femeie disperată, care găsește o prietenie improbabilă din partea acestui polițist chinez.

Filmul arată minunat. Producătorul și coautorul scenariului este Luc Besson („ Al cincilea element ”, „ La Femme Nikita ”), care îl împrumută pe regizorul său, Thierry Arbogast , regizorului Chris Nahon . Ei au un fel de gri-verde, saturat de noir, care este o potrivire perfectă pentru chipul lui Karyo – chipul unui bărbat a cărui vizită următoare la confesional, dacă ar face-o vreodată, va dura zile sau săptămâni.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 38m 2001 1.436 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

1 Comentariu "Kiss of the Dragon – Sărutul dragonului (2001)"

Avatar

Avatar
Vizitator
Anonim
1 month 8 days ago

Bun filmul

Avatar