Kahlil Gibran's The Prophet - Profetul (2014) online subtitrat

Kahlil Gibran's The Prophet
Kahlil Gibran’s The Prophet – Profetul (2014)

Filmul se bazează pe cartea cu același nume a scriitorului / filosofului libanez Gibran. În ea, profetul Almustafa este pe punctul de a urca pe o navă care îl va duce acasă după 12 ani de plecare când este oprit de un grup de oameni și continuă să discute o serie de subiecte legate de condiția umană sub forma a 26 de poezii în proză. . De la publicarea inițială în 1923, cartea a dat un acord cu cititorii și a devenit atât cea mai cunoscută carte a lui Gibran, cât și un vânzător constant până în prezent, care nu a ieșit niciodată din tipar. Unul dintre cei mai renumiți fani ai cărții a fost actrița Salma Hayekși chiar dacă o colecție de poezii în proză despre subiecte precum crima și pedeapsa, frumusețea, religia și îmbrăcămintea ar putea să nu pară cea mai fertilă sursă de material pentru un film, ea a petrecut ultimul deceniu aducându-l pe ecran ca un film de animație , servind atât ca producător, cât și ca una dintre vocile personajului.

Pentru a realiza ideile lui Gibran într-un mod proaspăt și vibrant din punct de vedere vizual, Hayek și scriitorul-regizor Roger Allers , care anterior au co-regizat un lucru numit „ Regele Leu ” în acea zi, au lovit un concept destul de ingenios. Au luat opt ​​dintre cele mai populare poezii din carte și le-au cultivat la opt dintre cei mai inovatori animatori independenți care lucrează astăzi pentru a interpreta în propriile stiluri distincte, în timp ce lucrările sunt citite de Liam Neeson . Bill Plympton dă viață „On Eating & Drink”, folosindu-se de stilul său de zor, o abordare adoptată și de animatorii italieni Paul și Gaetan Brizziîn „Despre moarte”. Pe de altă parte, Mohammed Saeed Harib folosește acuarele pentru „On Good & Evil” și „On Love”, realizate de animatorul „The Secret of Kells” Tomm Moore . Se pare că un tablou prinde viață. Deși diferiți spectatori vor avea clasamente diferite pentru diferitele segmente, pare imposibil ca „On Work”, segmentul vizual extraordinar al pictorului de argilă Joan Gratz să nu se claseze în partea de sus a lor în modul în care combină cuvintele puternice ale lui Gibran cu în imagini uimitoare.

Legând aceste zboruri de fantezie împreună, Allers a refăcut considerabil învelișul narativ cu rezultate mixte. Aici, Mustafa (Neeson) este un disident care este arestat la domiciliu de ani de zile în orașul Orphalese și care se împrietenește cu Almitra (Quvenzhane Wallis), fiica în mare parte tăcută, dar ocazional tulburătoare a femeii (Hayek), care îi servește ca menajeră. Într-o zi, autoritățile anunță că Mustafa va fi trimis înapoi în patria sa în cele din urmă, dar chiar și în timp ce populația orașului iese să-l vadă cu bucurie, există sentimentul că există mai mult în această decizie aparent binevoitoare de a lăsa el merge mai mult decât pare și asta îi conferă recitațiilor sale ulterioare un plus de importanță.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 25m 2014 198 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar