Jumanji (1995) online subtitrat

Jumanji
Jumanji (1995)

„Jumanji” este promovat ca un distracție veselă în sezonul vacanței, cu reclame care îl arată pe Robin Williams cu o sclipire în ochi. Filmul în sine este probabil să trimită copii mai mici fugiți de la teatru sau ascunși în brațele părinților. Cei care se așază până la capăt se pot arunca și se vor transforma cu coșmaruri inspirate de imaginile sale înspăimântătoare.

Cine crede că acesta este un film de familie (MPAA îl consideră PG – nici măcar PG-13!) Trebuie să creadă că copiii sunt făcuți din lucruri pupa. Filmul este o extravaganță sumbră cu efecte speciale, plină de imagini grotesti, generatoare de teamă și disperare. Chiar și pentru audiențe mai vechi, există puțini factori de răscumpărare, deoarece ceea ce poveste mică există este un coathook pentru secvențele f / x, care ies de nicăieri și se evaporă în același loc.

Filmul se deschide în 1869, în condițiile în care un piept robust este îngropat în pădure. „Și dacă cineva sapă asta?” întreabă un muncitor din umbră. „Dumnezeu să-i ajute!” i s-a spus.

Ne îndreptăm spre 1969, deoarece un băiețel pe nume Alan găsește pieptul într-un șantier și îl deschide pentru a descoperi un joc de bord numit „Jumanji”. Rulează zarurile și este fascinat instantaneu cu puterile supranaturale ale jocului. Piesele de pe tablă se mișcă singure. Jocul comunică cu mesaje fantomă care plutesc în focalizare într-un obiectiv tulbure. Iar Alan este atacat de un nor de lilieci.

Un alt flash-forward, de data aceasta până în prezent, deoarece alți doi copii găsesc jocul într-un conac vechi care a fost abandonat de ani de zile. Aceasta nu este alta decât casa copilăriei lui Alan, iar când copiii încep să joace jocul, Alan se materializează. El a fost în limbo în tot acest timp, crescând până la bărbăție, iar acum este interpretat de Robin Williams. Primele sale cuvinte: „Unde sunt mama și tata?” Ah, dar acum nu există timp pentru sentimentalism. Se împrietenește cu copiii, Judy ( Kirsten Dunst ) și Peter ( Bradley Pierce)), și împreună încep să exploreze lumea Jumanji, care conține teroare ale junglei. Vor fi atacați de lei, maimuțe, rinichi, elefanți, insecte uriașe, săgeți otrăvitoare, plante care îi strangulează și alte plante care mănâncă lucruri, șerpi, păsări, țânțari, tunete și fulgere și (nu se poate spune) păianjeni. Se vor lupta cu un crocodil și Alan va fi aproape gâfâit de o piscină de picturi care apare în mijlocul podelei conacului.

Alte personaje își fac aparițiile. Există Van Pelt ( Jonathan Hyde ), un vânător de jocuri mari, care a fost și el capturat de vânat; Mătușa Nora ( Bebe Neuwirth ), care i-a adoptat pe micuții Judy și Peter (cumva este inevitabil că sunt orfani), și Sarah ( Bonnie Hunt ), care a fost fetița care a jucat pe Jumanji cu tânărul Alan în acea zi fatidică din 1969, și acum a crescut pentru a deveni un ghicitor plin de recunoștință. Orașul a umbrit-o pentru că a insistat să spună adevărul despre experiența ei cu jocul de masă.

Noțiunea de bază a filmului (doi copii au o mulțime de aventuri înfricoșătoare cu Robin Williams) trebuie să fi sunat bine pe hârtie. Însă tehnicienii au umplut ecranul cu efecte speciale, atât convenționale, cât și animate, în așa fel încât filmul să fie acum la fel de potrivit pentru copiii mai mici, cum ar fi să zicem „ Jaws ”. Nu este destul de rău că tinerii eroi ai filmului trebuie să suporte o serie neîntreruptă de pericole terifiante; la un moment dat, micuțul Peter se transformă într-o maimuță care arată ca un om de lup și trece prin film ca o miniatură Lon Chaney, cu o botă păroasă și cu fălcile răutăcioase. Această imagine singură este probabil deranjantă pentru copiii mici. Pentru mine, mi s-a părut o cruzime gratuită din partea cineastilor față de tânărul personaj inofensiv.

Structura de bază a filmului pare inspirată de – sau limitată de – jocuri video interactive. Există puține încercări de a construi o poveste coerentă. În schimb, personajele se confruntă cu o amenințare după alta, în timp ce pericolele noi și grotescuri sar la ele. Este ca acele jocuri video în care atingeți un nivel după altul ucigând și nu omorâți. Nivelul final pentru spectatorii tineri va putea să stea până la capăt prin film.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 44m 1995 441 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar