Julieta (2016) online subtitrat

Julieta
Julieta (2016)

Julieta trăiește în Madrid și tocmai și-a pierdut soțul. Fiica sa a împlinit 18 ani și a decis să plece de-acasă fără nicio explicație. Julieta face tot posibilul să o găsească însă singurul lucru pe care îl află este cât de puțin își cunoștea fiica.

Orson Welles a spus că, pregătindu-se să regizeze „ Citizen Kane ”, a studiat Old Masters: „ John Ford , John Ford și John Ford”. În opera lui Pedro Almodóvar din Spania , un inovator care este, de asemenea, un clasicist cinematografic, se poate detecta influența diverselor maeștri, de la Alfred Hitchcock la Douglas Sirk . Dar în acest moment trebuie să recunoaștem și un alt maestru asociat cu opera sa: Almodóvar însuși.

„Julieta”, cel de-al 20- lea lungmetraj al lui Almodóvar și cel mai bun, după părerea mea, de la „ Volver ” în urmă cu un deceniu, este un film cu o măiestrie atât de liniștită, încât vă amintește că cinematograful american de azi nu are aproape nimeni comparabil cu el: un artist care exercită controlul total asupra operei sale, folosește o idilă filmică derivată în mare parte din cele mai slabe producții ale Hollywood-ului clasic și operează într-un tărâm fictiv al propriei sale creații.
Acordat, nu mai este la fel de la modă ca provocatorul post-modern al „Matador”, „Femeile aflate în pragul unei crize nervoase” și „Tie Me Up! Leaga-ma!” Cu toate acestea, măiestria matură a „Julieta” prezintă un nivel de realizare mai înalt, mai rafinat decât acele filme, așa cum trebuie recunoscut oricine care nu confundă insufițarea tinerească cu artistul real. Cu siguranță, orice profesor de film care încearcă să instruiască astăzi o clasă de tineri Orson Welleses în subtilitățile meșteșugurilor de film ar putea găsi câteva modele mai bune decât „Julieta”.

Ca majoritatea filmelor Almodóvar, acesta se concentrează pe femei. Premisa ei narativă poate fi spusă simplu: o femeie se confruntă cu misterul dureros al îndepărtării îndelungate de fiica sa. Dar acesta este doar germenul unei drame care devine constant mai bogat, mai rezonant și mai complex pe măsură ce realizatorul o elaborează.

Ca de obicei pentru Almodóvar, filmul se deschide cu imagini care se simt izbitor de importante. Vedem falduri de țesături bogate roșii care se agățau unul față de celălalt, aproape ca trupurile îndrăgostiților. Ceea ce pare insesizabil, se dovedește curând că este rochia Julieta ( Emma Suárez ), o femeie de vârstă mijlocie, de clasă mijlocie, care în curând ia o sculptură mică și o împletește în folie cu bule. Acasă, în apartamentul ei elegant minimalist din Madrid, este vizitată curând de bărbatul din viața sa, Lorenzo ( Darío Grandinetti ), care vrea să discute despre vacanța lor viitoare în Portugalia. Dar aceasta este o escapadă care nu trebuie să fie.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 36m 2016 814 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar