It Chapter Two - Capitolul 2 (2019) online subtitrat

It Chapter Two
It Chapter Two – Capitolul 2 (2019)

Mai multe momente „wow” pătrund peisajul de la „It Chapter Two” ca atâtea baloane roșii, neplăcute, care plutesc pe un cer de vară din New England.

Unii te vor face să spui „wow” pentru îndrăzneala pură a suprarealismului lor și natura uimitoare grafică a execuției lor. Alții te vor face să spui „wow” pentru că într-adevăr nu funcționează. Oricum ar fi, regizorul Andy Muschietti a mers absolut pentru asta odată cu continuarea adaptării lui Stephen King din 2017 , luând mari schimbări și afișând atât o muscularitate, cât și o eleganță meșteșugului său.

Și având în vedere că filmul său se întinde aproape trei ore, el are mai mult decât multe oportunități de a arăta toate aceste instrumente. „It Chapter Two” poate fi o încurcătură întinsă, nepătrunsă – prea lungă, suprasolicitată și plină de ocoluri frustrante – dar turnarea sa este atât de evidentă, actorii săi au o chimie atât de grozavă, iar efectele sale monstru sunt atât de delirant de groaznice încât filmul vă păstrează coroiat. Nu veți verifica în întregime, dar vă veți verifica ceasul de mai multe ori.

În adaptarea celei de-a doua părți a regelui de aproape 1.200 de pagini, scriitorul Gary Dauberman care se întoarce este într-un loc complicat: Ce să păstrezi? Ce să taie? Face o parte din ambele, încorporând, de asemenea, momente din primul film, precum și scene noi cu personaje ca copii pentru a completa anumite lacune. La fel ca în original, „It Chapter Two” funcționează cel mai bine atunci când membrii autoproclamatului Losers Club se dau peste cap, banterul lor infuzat cu un amestec sclipitor de hormoni, umor, nesiguranță și camaraderie. Din păcate, Muschietti și Dauberman își petrec o bună parte din timp păstrându-și pe actori perfect selectați în aventuri individuale, ceea ce scoate drama și încetinește ritmul.

La fel cum s-a prefăcut finalul primului film, copiii, care au scăpat de înțelegerea răutăcioasă a clovnului rău Pennywise în vara lui 1989 s-au regăsit în Derry, Maine – chiar pe față, 27 de ani mai târziu, pentru a-l lupta din nou. . Cu toții și-au parcurs drumurile separate și au sculptat vieți cu totul diferite, iar în a ne prezenta acestor personaje ca adulți, Muschietti face niște tranziții superbe, care sunt simple și inventive. Dar întoarcerea în orașul lor aparent idilic își revigorează instant ritmurile și relațiile vechi.

Mike Hanlon ( Isaia Mustafa ca adult, alesul Jacobs ca un copil) este singurul din grupul care a stat în Derry; el este istoricul auto-conceput și cel care face apelurile telefonice fatidice pentru a-și rotunji vechii prieteni atunci când Pennywise reapare. Bill ( James McAvoy / Jaeden Martell ) a continuat să devină un romancier a cărui cea mai recentă carte este adaptată într-un film, unul dintre mai multe meta-piese împrăștiate de-a lungul timpului. Beverly ( Jessica Chastain / Sophia Lillis ), care a îndurat o relație de control, abuzivă cu tatăl ei, se află acum într-o relație de control, abuzivă, cu soțul ei. Richie ( Bill Hader / Finn Wolfhard) este un comic stand-up care vorbește cu gunoi, care este la fel de acerb ca întotdeauna. (Performanța lui Hader este punctul culminant în cadrul acestui ansamblu grozav, deoarece își arată sincronizarea comică perfectă, precum și cotletele sale dramatice profunde.) Eddie ( James Ransone / Jack Dylan Grazer ) rămâne un hipocondriac nevrotic, căsătorit cu o femeie care arată și sună grozav, ca mama lui suflare. Iar Ben ( Jay Ryan / Jeremy Ray Taylor ), care a fost atât poetul, cât și creierul grupului, și-a vărsat copilul și s-a transformat într-un arhitect bogat, bogat. În afară de asta, trăsătura sa caracteristică este zdrobirea secretă pe care o are în continuare pe Beverly aproape trei decenii mai târziu; creste putin obositor.

Poate că cea mai bună scenă din întregul film este cea în care toți se reconectează pentru prima dată într-o cină agitată și plină de băuturi la un restaurant chinezesc. Se învârt pe Susan leneș, se trag cu băuturi licoare, se tachinează unul pe celălalt fără milă și consideră că nu a trecut niciodată timpul – chiar dacă amintirile traumei pe care le-au împărtășit sunt în cea mai bună măsură. „It Chapter Two” este cel mai puternic atunci când explorează atragerea nostalgiei, nu doar prin referințe ale culturii pop precum „ The Lost Boys ” și „Word Up” a lui Cameo, ci și în modul cosmic, care te poate împiedica chiar în fața ființei persoana cu care ai fost demult și nu ai crezut niciodată că vei fi din nou. Acea vârstă de 13 ani nesigură și în evoluție rămâne în noi toți, indiferent unde mergem sau ce facem.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 49m 2019 609 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar