Ip Man 4: The Finale (2019) online subtitrat

葉問4
Ip Man 4: The Finale (2019)

Filme despre legendarul artist marțial Ip Man au devenit propria lor mică industrie. „ Marele maestru ” al lui Wong Kar-Wai este cea mai bună dintre lucrările recente despre icoana născută din Foshan, dar seria „Ip Man” a lui Wilson Yip este greu de învins pentru farmec și vrăjire. Yip și-a început cariera ca re-tapițător irreverent de gen, realizând filme violente, gen punk, cel mai cunoscut fiind ca „Bio Zombie” din 1998. În 2005 s-a întâlnit și a început să lucreze cu Donnie Yen și s-a așezat într-un ritm și stil mai convențional, punerea sa în scenă lărgindu-se pentru a interpreta performanța baletică a stelei sale. Când au făcut primul „Ip Man”, cu incredibilul Sammo Hungmanevrând coregrafia luptei, a devenit o senzație instantanee. Filmul l-a tratat pe Ip Man ca pe un umil erou popular care i-a eliberat pe oamenii provinciei sale, învățându-i să se apere cu kung fu în stilul Wing Chun de șefii lacomi și de armata japoneză invadatoare în conducerea celui de-al Doilea Război Mondial. O continuare a fost grăbită în producția care a inclus Hung în rol de susținere și a luat și mai mulți bani la box office. În momentul în care „ Ip Man 3 ” a ajuns în teatre (încasând 157 de milioane de dolari față de un buget de 36 de milioane de dolari), formula filmelor s-a consolidat într-o vitrină pentru unii dintre cei mai cunoscuți artiști marțiali mixți din lume. „Ip Man 4: Finala” se pare că va fi ultima oară când Yen renunță la cascafa neagră cunoscută pentru a juca Ip Man, iar Yip orchestrează un final perfect spectaculos pentru saga.

Când am lăsat ultima oară versiunea lui Ip Man a scriitorului Edipan Wong , soția sa a murit de cancer, lăsându-l să-și crească singur fiul (Ye He). Averea omului scade în continuare atunci când află că și el a fost diagnosticat cu cancer (l-ar ucide în 1972) ceea ce înseamnă că are doar un timp limitat pentru a se asigura că viața fiului său se transformă corect. Zboară în America, la îndemâna celui mai cunoscut student Bruce Lee ( Kwok-Kwan Chan) și folosește oportunitatea de a căuta o școală bună pentru băiatul său. Imediat, necazul îl găsește. El a fost chemat la o întâlnire a șefilor școlilor de arte marțiale din America, crezând că este doar arătat ospitalitate ca cel mai renumit practicant Wing Chun din lume. Dar se dovedește că sunt toți furioși în privința faptului că Bruce Lee predă kung fu occidentalilor. Șeful școlii Tai Chi, Wan Zong Hua (Yue Wu), cere ca Ip Man să-i pună botul pe Lee și acesta refuză, crezând că toată lumea ar trebui să poată exersa forma de artă, dacă alege acest lucru. Dezacordul lor ajunge aproape la lovituri. Lucrurile nu merg mai bine pentru Ip Man în zilele următoare. Vizita sa la o școală de prestigiu se încheie cu ofițerul de admitere spunând că o sumă mică de o donație de 10.000 de dolari sau o scrisoare de recomandare a altor emigranți chinezi prosperi (cum ar fi Wan Zong Hua, de exemplu),

În timp ce face turnee pe terenuri, observă că fiica lui Wan Zong Hua, Yonah (Vanda Margraf), fiind intimidată de o majorelă albă (Grace Englert) și vine în salvarea ei, care pornește maestrul Tai Chi pe calea recunoașterii Ip Man ca fiind mai principată om decât i-a acordat inițial credit. Vor avea nevoie unii de alții în zilele următoare, deoarece atunci când majoreta le spune părinților ei că a fost atacată de chinezi, ei implică INS și militari în eforturile lor de a încerca să îi alunge pe chinezi din zonă. Așa cum se întâmplă, există un sergent Gunnery pe nume Barton Geddes ( Scott Adkins ), care a mâncat pentru o modalitate de a-i pune pe chinezii locali în locul lor și acesta este tot pretextul de care rasul virulent trebuie să înceapă să crape cranii.

Filmele „Ip Man” ale lui Yip sunt construite ca muzicale de la Hollywood de epocă de aur sau filme „Step Up” și, întrucât nu vor fi niciodată istorie perfectă (patru filme vin și pleacă fără o singură mențiune despre copilul ilegitim al lui Ip Man), acesta este o decizie înțeleaptă și binevenită. Există mici comploturi, este introdus un personaj nou, iar apoi apare o scenă de sparring care scade cu maxilarul. Marile Yuen Woo-Ping intră în înlocuirea lui Sammo Hung după „ Ip Man 2 ” și munca sa aici este, de obicei, căderea maxilarului; la fel de frumos pe cât este nervoasă. Yuen Woo-Ping a regizat și anul acesta „ Master Z: Ip Man Moștenire ”, după Zhang JinPersonajul de la „Ip Man 3” și plănuiește o continuare, așa cum vorbim, un mic confort pentru fanii esteticii câștigătoare ale acestui film și a unei coregrafii superbe.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 45m 2019 617 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar