Inside Out - Întors pe dos (2015) online subtitrat

Inside Out
Inside Out – Întors pe dos (2015)

Viața lui Riley, o fetiță veselă și lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-și ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoțiile ei preiau inițiativa, spre nemulțumirea părinților complet depășiți de situație ai fetiței. Furia, Dezgustul, Frica, Tristețea și Bucuria se ceartă, colaborează și se pierd în discuții în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe și să-și găsească noi prieteni.

„Inside Out”, o comedie-aventură pusă în mintea unei fete de 11 ani, este genul de clasic care rămâne în minte după ce l-ai văzut, stârnind asocieri personale. Și dacă este la fel de reușit cum bănuiesc că va fi, ar putea scutura animația de studio americană din doldrums-ul în care a fost împerecheat de ani de zile. Evită o mulțime de imagini vizionate și de povestiri care fac chiar și cele mai bune filme Pixar și o mulțime de filme ale concurenților Pixar, se simt prea familiar. Cele mai bune părți ale acestuia se simt cu adevărat noi, chiar dacă canalizează clasicele animate anterioare (inclusiv lucrările lui Hayao Miyazaki ) și explorează situații și sentimente pe care toată lumea le-a experimentat într-o oarecare măsură.

Cea mai mare parte a filmului este plasată în creierul tinerei Riley ( Kaitlyn Dias ), care este deprimată de decizia mamei și tatălui ei de a-i muta din Minnesota în San Francisco, despărțindu-o de prietenii ei. Emoțiile lui Riley sunt determinate de interacțiunea a cinci personaje excesiv de „desene animate”: Joy ( Amy Poehler ), un zvelt tip de sprit care arată puțin ca Tinkerbell fără aripi; Sadness (Phyllis Smith), care este moale și albastru și recesiv; Fear ( Bill Hader ), un personaj zgârcit, purpuriu, cu ochi de eroare, cu postură de semn de întrebare; Dezgust ( Mindy Kaling ), care este un verde bogat și are un vibe „ Fete medii ”; și Anger ( Lewis Black), o vatră cu vârf plat, cu piele roșie diavolistă și pantaloni nescripți ai unui manager de mijloc, cravată grasă și cămașă cu mânecă scurtă. Există o sală de control de master cu o placă pe care cele cinci emoții majore o împiedică între ele pentru a le controla. Uneori Bucuria este emoția dominantă, alteori Frica, alteori Tristețea etc., dar niciodată excluderea celorlalți. Controlorul aude ce spun celelalte emoții și nu poate să nu fie afectat de ea.

Amintirile eroinei sunt reprezentate de sfere de dimensiuni softball, care sunt codificate prin emoții dominante (bucurie, tristețe, frică și așa mai departe), expediate dintr-o locație mentală în alta printr-un fel de sistem de tub de vid, apoi clasificate și stocate ca amintiri pe termen scurt sau amintiri pe termen lung sau aruncate într-un „abis” care servește aceeași funcție aici ca coșul de gunoi de pe un computer. („Numere de telefon?” Îmbracă un muncitor în banca de memorie a lui Riley. „Nu avem nevoie de acestea. Sunt în telefonul ei!”) Terenul mental al lui Riley are designul plin de culoare, strălucitor, format de vacu al jucăriilor de pe piața de masă sau jocuri de masă, cu atingeri care sugerează cărți ilustrate, filme de fantezie (inclusiv Pixar’s) și parcuri tematice destinate familiilor în vacanță (există „insule” plutind în spațiul mental, dedicat subiectelor la care Riley se gândește la multe, precum hocheiul). Există un iubit imaginar, un tip nehotărât-adolescent-pop-idol care proclamă: „As muri pentru Riley. Locuiesc în Canada”. Un „tren al gândului” care ne transportă prin subconștientul lui Riley evocă unul dintre acele trenuri în miniatură pe care le călărești la grădini zoologice; se strecoară prin aer pe șine care se materializează în fața trenului și se dezintegrează în spatele lui.

Povestea se apucă de viteză atunci când Riley urmează noua ei școală în prima zi a clasei a cincea și clipește înapoi la o amintire codificată drept „bucuroasă”, dar ajunge să fie reclasificată drept „tristă” când Tristeța o atinge și o determină pe Riley să plânge în fața colegilor ei de clasă. Tristețea a făcut asta o dată înainte; ea și Joy sunt cele două emoții dominante din film. Acest lucru are sens atunci când vă gândiți la modul în care nostalgia – care este ceea ce Riley simte mai ales în timp ce își amintește trecutul ei din Minnesota – combină aceste două sentimente. O luptă între bucurie și tristețe face ca „amintirile de bază” să fie smulse din containerele lor și să se golească accidental, împreună cu cele două emoții, și să se împrăștie în lumea mai largă a interiorului emoțional al lui Riley. Restul filmului este o cursă de prevenire a eliminării acestor amintiri de bază.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

1h 35m 2015 1.719 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar