Infinitely Polar Bear - Sentimente care vindeca (2014) online subtitrat

Infinitely Polar Bear
Infinitely Polar Bear – Sentimente care vindeca (2014)

Inspirat din copilăria regizoarei Maya Forbes, scenaristă și producătoare de seriale TV, debutantă în regie cu acest film, Polar Bear este povestea familiei Stuart, din Bostonul anilor 70-80. Tatăl (Mark Ruffalo) provine dintr-o familie aristocrată, nu muncește, are 2 fete și personalitate bipolară. Soția (Zoe Saldana) acceptă un MBA în New York și îl lasă pe Cameron să se descurce cu fetele și să îi demonstreze că poate fi capul familiei.

Acest suflet tulburat se uită la vârful unei biciclete, în timp ce poartă nene roșii strălucitoare, o bandă potrivită și nimic altceva, chiar dacă este iarnă. Sotia neplăcută spionantă, Maggie (lenea și minunata Zoe Saldana , care deocamdată nu mai poartă o nuanță extraterestră verde sau albastră) și cu cele două fiice ale clasei sale de vârstă școlară, Amelia și Faith, în timp ce urmează să scape într-o mașină, acest nebun cu ochi sălbatici începe să bată pe parbriz și scoate capacul distribuitorului de sub capotă. Episodul se încheie cu o cameră dezumflată, așezată cu picioarele încrucișate pe pământ, petrecută emoțional și tremurând.

Un prolog format din filme super 8 de filme de acasă ne-a așteptat deja mai rău, deoarece dezvăluie că Cam, scionul unui clan din Noua Anglia cu sânge albastru, a fost diagnosticat cu tulburare maniaco-depresivă în 1967. Și că Maggie s-a căsătorit cu el oricum, având în vedere că toată lumea era practic un fel de caz mental din anii ’60.

Cu toate acestea, această topire extremă din 1978 aterizează pe Cam într-un spital, unde medicamente precum Lithium l-au lăsat benign până la punctul de a fi comatoz și abia a reușit să-și aprindă lanțul de țigări nesfârșite. Când familia lui vizitează, este o afacere foarte tristă – până când una dintre fete observă burtica balonată provocată de tratamentul tatălui ei și o lovește cu îndrăzneală. O linie arcane în care el o avertizează că tocmai o astfel de lovitură a făcut ca Harry Houdini să moară sugerează că există mai mult pentru această Cam cutremurătoare (și pentru „ Ursul Polar Infinit ”, o piesă gâfâită pe bipolară) decât pentru ochi.

Există o autenticitate în stare de ebrietate și un bun umor cu cheie redusă pentru ceea ce se întâmplă în restul acestei povești episodice, care reușește să atingă cu ușurință schimbările societale, sistemul de clasă, sexismul corporativ și identitatea rasială, deoarece arată cum chiar un adult afectat emoțional poate încă invocați suficientă grijă și devotament pentru a fi un îngrijitor primar eficient.

Nu este surprinzător, deoarece scenaristul și regizorul pentru prima dată, Maya Forbes, a bazat evenimentele din propria copilărie din Cambridge, Mass. Ea și sora mai mică China, cântăreața principală pentru Pink Martini, inspirată de cocktail-lounge, au fost crescuți de carismatica lor deși tatăl adesea eronat în timp ce mama lor câștigătoare a mers la New York un an și jumătate pentru a-și câștiga MBA la Columbia în speranța creșterii nivelului de trai al familiei sale.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 27m 2014 449 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar