In the Tall Grass - În iarba înaltă (2019) online subtitrat

In the Tall Grass
In the Tall Grass – În iarba înaltă (2019)

Bazat pe o nuvelă a lui Stephen King și Joe Hill , „In the Grass Tall” de Netflix este o apăsare și o atracție fascinantă între un regizor vizibil și un scenarist uneori, care se întâmplă să fie aceeași persoană. Vincenzo Natali („ Splice ”) a scris și regizat această adaptare, iar el aduce un sentiment izbitor de spațiu și poezie vizuală, care se simte influențat de munca sa excelentă în spectacole precum „ Hannibal ” și „American Gods”, dar personajele și dialogul trădează adesea. starea de spirit generală a piesei. Acesta ar trebui să fie un coșmar neplăcut și claustrofob, dar Natali complică excesiv materialul sursă – la fel ca personajele sale, motivele noastre pentru a investi în ceea ce se întâmplă ulterior se pierd în domenii.

Conceptul pentru „În iarba înaltă” este unul dintre acele lucruri minunate vicioase care trebuie să-l fi apucat pe Stephen King în toiul nopții, dornic să-l scrie. Un frate și o soră pe nume Cal (Avery Whitted) și Becky ( Laysla De Oliveira)) se deplasează peste țară când se opresc lângă o biserică îndepărtată, deasupra unui câmp masiv de iarbă înaltă. Pe fereastra deschisă, ei aud ceva uluitor – sunetul unui băiat care plângea de ajutor. S-a pierdut în iarbă și nu-și poate găsi ieșirea. După câteva întoarceri, Cal și Becky intră pe câmp pentru a-l găsi și se pierd repede, însă într-un fel, acest lucru nu pare posibil. Chiar dacă niciuna dintre acestea nu se mișcă, vocile lor par să se apropie mai mult decât mai departe. În cel mai bun moment al filmului, au sărit amândoi pentru a vedea unde se află unul în raport cu celălalt, văzând că sunt la doar zece metri distanță. Sari din nou și acum sunt la sute de metri unul de altul. Sunt cumva blocați într-un labirint în mișcare. Atunci lucrurile devin și mai ciudate.

Cal și Becky se întâlnesc cu băiatul, al cărui nume este Tobin (Will Buie Jr.), și este neliniștit pentru a spune cel mai puțin. Când îl întâlnește pe Cal, el poartă o pasăre moartă, observând că iarba nu mișcă lucrurile moarte. E un pic urât de prevestire, băiete. Tobin poate fi un pic deranjant, dar nu este nimic în comparație cu tatăl său, Ross ( Patrick Wilson ), care pare a fi genul de persoană în care nu ar trebui să aibă încredere sau să nu o urmeze în nicio situație. Oare l-a alungat iarba? Sau a fost el înainte? În cele din urmă, o să ne întâlnim cu mama lui Tobin ( Rachel Wilson ) și chiar cu un alt tânăr pe nume Travis ( Harrison Gilbertson ) într-un film cu o distribuție foarte limitată și aproape o singură scenă care nu ar părea una grozavă pentru un film de groază: a câmp de iarbă.

Scenele timpurii ale „In the High Grass” sunt cele mai eficiente, precum scena de sărituri menționată anterior și panica care se instalează atunci când Cal și Becky își dau seama că nu există nicio cale de ieșire din situația lor. Imaginează-ți că ești prins într-un labirint care este mereu mișcător și în schimbare. Mi-aș dori ca Natali să fi petrecut mai mult timp în această fază a poveștii sale, permițând adevăratei groază a dinamicii să se afle în oasele noastre. Ai vrea să te plângi și să plângi? Și cum ați răspunde dacă ați găsi pe cineva în iarbă ca Ross, pe cineva care declanșează toate clopotele de alarmă în ceea ce privește încrederea, dar ar putea fi singura voastră mântuire? Natali se deplasează prea repede de temerile atmosferice ale situației lui Cal și Becky, fără a strica nimic, aspecte mai „neobișnuite” ale ceea ce se întâmplă pe teren, inclusiv o piatră care poate avea puteri speciale. El introduce chiar și un pic de deplasare temporală în materialul sursă care se simte inutil. Este ca și cum toată lumea implicată ar crede că povestea are nevoie de mai mult decât o face cu adevărat pentru a fi eficientă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 42m 2019 463 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar