If I Stay - Dacă aș rămâne (2014) online subtitrat

If I Stay
If I Stay – Dacă aș rămâne (2014)

Vizitatorii care au luxurat într-un strigăt bun după „The Fault in Our Stars” pot fi mulțumiți să știe că nu este timpul să nu mai furișăm. Rezervația perfectă a unei veri pline de lacrimi, „If I Stay” a sosit în teatre cu același gust bun, un factor modest răcoros și rușine de rupere fără rușine, care a făcut ca predecesorul său să fie un astfel de hit multi-hankie.

„If I Stay”, care a fost adaptat de R.J. Cutler („The Perfect Candidate”, „The Issue of September”) din romanul lui Gayle Forman, comportă în mare parte aceeași formulă ca „The Fault in Our Stars”: Un cuplu tânăr atractiv luptând cu o primă dragoste și mortalitate înfloritoare pe un fundal pitoresc, mecanica trezirii sexuale este în siguranță în elipsele cu focalizare moale („Adam, nu am …”). Ca și în „Eroarea în stelele noastre”, această poveste este povestită din punctul de vedere al unei tinere excepțional de conștiente de sine, care se uită la moartea iminentă. Aici, însă, ea se uită cu grijă pe sine în timp ce se află într-o comă, încercând să decidă dacă viața merită să trăiască după ce aproape că a pierdut-o și totul altceva într-un accident de mașină îngrozitor.

Este o configurație maudlinică, potențial mawkish, dar regizorul Cutler și scenaristul său, Shauna Cross, au dat o lumină chihlimbară chiar și pentru cele mai dure aspecte ale unei povesti în care totul este aproape perfect. Chloe Grace Moretz joacă Mia Hall, un violoncel vechi de 17 ani, a cărui viață fericită și relaxată, cu rădăcini de foști rock-rockeri, este învinsă atunci când întâlnește un chitarist frumos numit Adam (Jamie Blackley). Iubirea lor blândă pictată – ea îl idolatrează pe Yo-Yo Ma, este mai mult un tip Ramones – este un soi clasic opus-atrage, condimentat de linii de ironie lirică a lui O. Henry. La o petrecere de Halloween, ea doreste sa se multumeasca reciproc, ea moare si peruca de platina ca Debbie Harry si el vine imbracat ca Beethoven.

Totul a fost jucat pentru o tensiune dramatică minimă și o împlinire maximă a dorințelor estetice, accentuată de tendința lui Cutler de a filma totul din focalizare, iar Cross pentru a scrie un dialog fuzzy-wuzzy precum „Adam, piesa a fost grozavă”. de către o mamă și tată care au fost instruiți în mod clar la Școala Pitchfork pentru părinții Cool Hipster. Numele casual al lui Mia – verificați Iggy Pop și Kim Gordon în timp ce se plimbau în jurul bungaloului Portland, viu vopsit, acoperit de numărul necesar de postere și de resturi muzicale. Totul este prea mic pentru a fi crezut – nu vedem niciodată că Mia se certa cu părinții ei, cu atât mai puțin cu Alice Cooper – citându-i pe fratele mai mic – dar portretul colorat și confortabil îl face mult mai neliniștit când, pe un drum înzăpezit într-o zi, totul ajunge la un final violent.

„If I Stay”, comută între două lumi: șederea disperată, desculțată a lui Mia la spital și flashback-uri pentru viața pe care ea poate sau nu poate decide să o lase în urmă. Desi emotionala incepe sa traga narativul in jos, in timp ce vigilenta ei dureroasa continua si continua, Cutler navigheaza usor experienta lui Mia in ambele sensuri, desi intr-un fel care isi aminteste episoadele „Nashville” pe care le-a directionat mai mult decat alteraterul eteric al, „Oasele minunate”.

Moretz, cunoscută cel mai bine pentru vârfurile ei, sa transformat în filme atât de dure ca „Kick-Ass” și „Let Me In”, scufundând cele mai interesante contururi în slujba unui personaj fără margini. Blackley este puțin mai convingător decât cel transpirat, discret, străpuns, al unei trupe pseudo-hard-rock „în ascensiune”.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 46m 2014 1.181 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar