I Still Believe - Mereu împreună (2020) online subtitrat

I Still Believe
I Still Believe – Mereu împreună (2020)

Bazat pe cartea compozitorului compozitor creștin, nominalizat la Grammy, Jeremy Camp, filmul relatează povestea relației sale cu prima sa soție, Melissa, care a murit de cancer la scurt timp după nunta lor. Când a fost văzut prima dată, Jeremy (KJ Apa, Riverdale ) își părăsește familia în Indiana, incluzând părinții săi susținători (Gary Sinise, Shania Twain) și fratele său mai mic (Reuben Dodd), provocat de dezvoltare, pentru a urma un colegiu creștin din sudul Californiei.

Aproape imediat după sosire, îl întâlnește pe unul dintre idolii săi, Jean-Luc (Nathan Parsons, Roswell ), cântărețul unei trupe de rock creștine de succes, care îl invită să ajute în timpul concertului din campus. Privind publicul din culise, Jeremy o privește pe Melissa (Britt Robertson, Scopul unui câine ), cântând rapsodic alături de muzică. E dragoste la prima vedere, iar el în curând reușește să se prezinte. Dar, în timp ce Melissa își întoarce clar interesul, relația ei deja strânsă, dacă nu romantică, cu Jean-Luc complică orice relație înrăutătoare pe care ar putea-o avea cu Jeremy.

Adică până când Ieremia o va convinge că dragostea lor este destinul și că Dumnezeu cu siguranță trebuie să-și dorească să fie împreună. Inutil să spun, este un argument convingător pentru Melissa, care, în timp ce observă un afișaj la un planetariu, este mișcată să anunțe: „Dumnezeul unui trilion de stele îmi cunoaște numele!”.

Linii de genul acesta indică lipsa de subtilitate din scenariu de Jon Erwin și Jon Gunn, care are tendința de a scălda totul într-o strălucire răpitoare, asortată de superba cinematografie a lui Kristopher Sean Kimlin. În ciuda evoluțiilor extrem de dramatice care apar, nimic nu pare să aibă o greutate emoțională reală. În cele din urmă, Jean-Luc află despre romantismul cuplului, pare momentan rănit, dar imediat trece peste el. Iar când Melissa este diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 3, Jeremy nu ezită înainte de a-și propune căsătoria.

Pe măsură ce Melissa este supusă unor intervenții chirurgicale înfiorătoare și tratamente de chimioterapie (în mod demurerat, din moment ce abia pare bolnav), Jeremy devine din ce în ce mai de succes în cariera sa muzicală. De asemenea, el cere să ceară publicului său de concert să se roage pentru Melissa, povestind povestea luptelor ei între melodii inspirate.

Rugăciunile par să funcționeze, deoarece Melissa intră în remisiune și cuplul se bucură de o nuntă superbă pe plajă, prezidată de tatăl lui Jeremy, un fost pastor. Dar fericirea lor se dovedește de scurtă durată, așa cum știe deja cineva cunoscut cu melodia de succes care a furnizat titlul filmului.

În opinia sa, poza se confruntă cu probleme precum dificultatea menținerii credinței atunci când tragedia lovește fără un motiv aparent; una dintre scenele sale emoționante vine când un Jeremy lovit de durere îi cere tatălui său să-l ajute să-l înțeleagă (Sinise, oferind o reprezentație liniștită, joacă frumos scena). Dar, de multe ori, I Still Believe se simte ca echivalentul cinematografic al genului de cântece pop creștine pe care personajul principal îl interpretează, plin de coruri în creștere și versuri cu mână grea. Fiecare emoție este telegrafiată până la apăsare, cu rezultate care se simt mai manipulative decât afectează. Faptul că este o poveste adevărată nu face decât să atenueze parțial aspectele sale mai clovnitoare.

Mulți membri ai audienței, desigur, nu le va părea deloc manipularea, fericiți de a fi pe linia mesajelor pozitive pe care le transmite filmul. Nu mai vorbim de faptul că conduceții extrem de atractivi, care au jucat anterior în A Dog’s Purpose , sunt extrem de atrăgători și afișează o chimie câștigătoare care face ca povestea centrală de dragoste să coboare ușor.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 55m 2020 630 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar