I Am Not Okay with This online subtitrat

IN DERULARE 1 Sezon - 7 Episoade
I Am Not Okay with This

A fi adolescent este un timp confuz, dezordonat, emoțional. De la a fi consumat de potriviri de furie inexplicabilă asupra celor mai mici lucruri, până la călărit cu cei mai înalți euforici cu prietenii, anii adolescenților sunt un moment agitat în viața cuiva. Încercarea de a supraviețui lumii școlii secundare (liceu) fără a fi intimidat sau ieșit în evidență este agravată prin schimbări fizice ale corpului tău, care te fac să te simți ca un ciudat complet. Nu s-ar putea agrava … se poate?

Aceasta este exact dilema cu care se confruntă protagonista noastră adolescentă Sydney în cea mai recentă dramă adolescentă a lui Netflix I am not ok with this. Jonglând moartea Tatălui ei, relația înstrăinată cu Mama și cel mai bun prieten al ei găsind dragoste și în derivă, Sydney este depășită de emoții.

Când acest lucru se revarsă sub formă de puteri supranaturale inexplicabile care apar sporadic în momente deosebit de stresante, ceea ce urmează este o călătorie care vede Syd să se lupte cu obișnuințele obraznice ale liceului în timp ce rulează o poveste de origine a supereroilor. Toate acestea se ridică până la final, în care se dezvăluie secretele, iar o mare faleză Netflix lasă lucrurile agonizant deschise pentru un al doilea sezon care se aruncă mult mai adânc în fundalul și originea acestor abilități.

Nu sunt bine cu acest lucru este departe de un concept original – și este în regulă cu asta. De fapt, îmbrățișează activ acești tropi clicați, răsucindu-i și distorsionându-i pentru a se potrivi cu o viziune rebelă a ei. Din segmentele „Draga jurnal” amintesc de rom-urile adolescenților, până la clarele influențe Stranger Things care emană de la superputeri, cel mai recent spectacol al lui Netflix se simte ca un compendiu Greatest Hits, dar niciodată nu se simte ca o parodie a ceea ce a mai venit.

O parte din acea atracție provine de la cât de crud și sincer a reușit să se simtă spectacolul. Personajele pot părea stereotipuri arhetipale, dar modul în care acest ansamblu este utilizat pe tot parcursul spectacolului creează un cocktail perfect de idei și arcuri de personaj în evoluție care păstrează lucrurile interesante.

Vecinul de la Sydney (și în mod ciudat), Sydney, este contra-echilibrul perfect pentru propria izolare și disperare, în timp ce cea mai bună prietenă a lui Syd, Dina, adoptă toate cele mai bune și mai rele trope pe care le poate avea cel mai bun prieten. Mama înstrăinată a lui Syd oferă o examinare de deschidere a ochilor asupra unei case rupte în urma unei tragedii, în timp ce fratele ei Liam se simte ca o victimă nevinovată prinsă în focul acestui volatil câmp familial de emoții.

Cu toate acestea, în acest cadru, numeroase cazuri de personaje se schimbă și evoluează de-a lungul sezonului, schimbându-se pe măsură ce viziunea lui Syd despre propria viață se schimbă. Este un dispozitiv narativ cu adevărat inteligent și unul care se armonizează frumos cu povestea.

Nu sunt bine cu acest lucru adoptă un stil destul de formulat pentru un spectacol de genul acesta, completat cu narațiune monolog de la Sydney în legătură cu dialogul și cu o ușoară denaturare a cronologiei, prin amabilitatea imaginilor despre viitorul de la începutul unor episoade. Umorul se leagă între comedia neagră și comedie neagră, țesând fără probleme în povestea care atinge câteva subiecte destul de întunecate – cu tatăl lui Syd aruncând un nor rău pe întregul spectacol.

Cu fiecare episod care vizează în jur de 20 de minute (cu episodul 3 cel mai lung la 27 de ani), I Am Not Ok With This este un spectacol ușor de urmărit și este unul care, cu siguranță, profită la maximum de timpul limitat de ecran. Puteți scrie cu ușurință acest lucru ca „doar un alt adolescent”, dar pe măsură ce spectacolul progresează, povestea se deschide și vă sugerează, ținându-vă agățat până la momentele finale. Având în vedere timpul de rulare relativ scurt, fâșia de la sfârșit nu se simte prea mult ca o lovitură scăzută și, cu siguranță, dă spectacolului mai multă promisiune de a fi reînnoită.

Nu sunt bine cu Acesta nu este spectacolul perfect, dar profită la maxim de instrumentele de care dispune pentru a produce o privire crudă și emoțională asupra vieții adolescenților, completată cu un dialog onest și personaje surprinzător de bine rotunjite. Da, supleta de supereroi este aruncată pe arzătorul pentru o mulțime de sezon, dar, ca să fiu sincer, este suficient în drama adolescenților cu care merită să rămâi cu asta. Dacă Netflix reînnoiește acest lucru sau nu rămâne de văzut, dar deocamdată, nu sunt bine cu asta merită cu siguranță un ceas.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

23m 2020 576 vizionari

Background
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!


 
Warning! This link is a trap for bad bots! Do not follow this link or you're IP adress will be banned from the site!