Hidden Figures (2016) online subtitrat

Hidden Figures
Hidden Figures (2016)

Drama ce are la bază cartea lui Margot Lee Shetterly, Hidden Figures: The American Dream and the Untold Story of the Black Women Mathematicians Who Helped Win the Space Race, este despre nave şi astronauţi la fel de mult pe cât este despre ambiţie, emoţie şi distribuţia nediscriminatorie a inteligenţei.

Vaughan este una dintre cele trei femei afro-americane din viața reală care au ajutat la descifrarea și definirea matematicii folosite în cursa spațială în anii ’60. „Figuri ascunse” spune poveștile lor cu unele dintre cele mai bune scrieri, regii și actorii din an. Co-scriitor / regizor Theodore Melfi(adaptarea cărții lui Margot Lee Shetterly cu co-scriitorul Allison Schroeder) are o notă ușoară care nu se găsește adesea în drame ca aceasta, ceea ce face materialul cu atât mai eficient. El știe când să lase o notă vizuală sau o tăietură să spună povestea, bazându-se pe momente de repetare înainte de a plăti cu scene de mare putere. De exemplu, pentru a înfăptui absurditatea băilor segregate, Melfi repetă fotografii ale unui picior de apăsare nervoasă, urmate de alergări lungi la o singură baie disponibilă. Această glumă de alergare culminează cu un discurs furios, susținut de Taraji P. Henson, care este cel mai bun moment cinematografic de până acum.

Henson o interpretează pe Katherine Johnson, o matematiciană care, în flashback-ul de deschidere al filmului, se dovedește a avea o afinitate preternaturală pentru matematică în tinerețe. Succesul ei de a obține educația de care are nevoie este împiedicat de Jim Crow, dar totuși reușește să obțină diplome în matematică și un loc de muncă la divizia „Computer color” a NASA. În încercarea de a bate Rusia pe lună, NASA a căutat cei mai buni matematicieni ai națiunii. Importanța cursei spațiale îi obligă să accepte candidați calificați de orice bandă, inclusiv acea societate, în mod normal, ar descuraja.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 7m 2016 918 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar