Hello, My Name Is Doris - Bună, Numele meu este Doris (2015) online subtitrat

Hello, My Name Is Doris
Hello, My Name Is Doris – Bună, Numele meu este Doris (2015)

După ce a rămas văduvă şi a avut ani de zile grijă de mama ei bolnavă, Doris nu prea reuşeşte să-şi mai găsească un alt scop în viaţă. Însă un guru motivaţional o inspiră să îşi asume riscuri şi să îşi refacă viaţa, în ciuda faptului că a trecut deja de 60 de ani. Astfel, când la serviciu îşi face apariţia un coleg nou, Doris îşi uită treptat propriile inhibiţii şi neţinând cont de faptul că tânărul are mai puţin din jumătatea vârstei ei, apelează la nepoata celei mai bune prietene ale sale, o puştoaică în vârstă de 13 ani, ca s-o ajute să-i capteze interesul fermecătorului coleg. Treptat, Doris ajunge să pătrundă într-o lume plină de culoare şi distracţii care i-au fost negate mult prea mult timp.

Prima dată când eroina din comedia dezarmantă „Hello, My Name Is Doris” îl vede pe copil, sunt într-un lift aglomerat de birouri. Nu este deloc un copil, ci undeva la mijlocul anilor 30, care poate părea ani-lumină pentru o femeie care a avut o anumită vârstă de zeci de ani. Așa că, atunci când el glumește Doris (Sally Field), ea se pregătește pentru obișnuitul scrum de dimineață. În schimb, el îndreaptă ochelarii înclinați. Cu această singură amabilitate umană, face ceva care îl uimește pe Doris, lucru care nu se întâmplă adesea femeilor invizibile ale lumii: El o vede.

Nu că Doris, care are 60 de ani, încearcă să fie invizibilă, exact. De la ochelarii cu ochi de pisică până la niște cătușe care o fac să pară repede regăsită, pare că cineva vrea să fie văzut. Dar ridurile au un mod de a face femeile să dispară o cută la un moment dat, iar Doris, care este în doliu când se deschide filmul, și-a făcut partea să dispară. Când acest copil – se dovedește a fi un nou colaborator, John (Max Greenfield, un fermecător fără efort) – îl observă pe Doris, schimbă totul. Doris este mai mult decât surprinsă de atenția lui, de asemenea, ea este transformată. El o face vizibilă, cel mai important pentru ea însăși, o revelație care o transformă pe Doris într-o femeie care își dorește și este dorită pe rând. Este o trezire feroce.

Este, de asemenea, o înflorire destul de lentă. La fel ca eroina sa, regizorul Michael Showalter exagerează cu nerăbdare bunurile. Îndată, aruncă o mulțime care este greu la ochi și la urechi. Există sifonierul Doris-Dowager-dumpster și casa topsy-turvy Staten Island, împreună cu murmurările ei și contorsionările faciale, care par a fi un tic departe de un diagnostic medical. În timp ce el pune în joc aceste părți dezordonate, am continuat să gândesc nu, nu, nu, nu. Este totul prea mult (acei pantofi, părul ăsta!) Și împreună anunță că sunteți într-un slogan ingratiabil de cutesy despre un dragut kook – cu excepția faptului că filmul și Doris nu sunt ușor de iubit, motiv pentru care muncă.

Filmul începe mare și larg la înmormântarea pentru mama lui Doris, unde toată lumea varsă lacrimi de scenă. Așezată doar singură, Doris pare destul de scăpată, încât să nu se afle în loc de mama în sicriul deschis. Întregul lucru este la fel de îngrozitor ca elogiul preotului, dar câteva bătăi mai târziu, când fratele lui Doris, Todd (marele actor al personajului Stephen Root), îi vorbește cu un sentiment neforțat, filmul se transformă în ceva mai complex. Mr. Showalter continuă să se joace cu tonul comic și starea de spirit – se pliază într-o palmă, permite mușcarea și pune în scenă mai multe secvențe de fantezie înnebunitoare care te încurajează să râzi de Doris. Se simte crud, în special pentru că nu este o protagonistă obișnuită a filmului american: este o femeie mai în vârstă, plină de vârstă, de clasă inferioară, care lucrează într-o cabină.

Indirecția poate fi un instrument minunat în comedie și așa este în „Hello, My Name Is Doris”, care folosește acest personaj amuzant, ridicol de exterior, pentru a spune o poveste simplă despre o iubire care își vorbește rar numele, inclusiv în filme: cea a o femeie mai în vârstă pentru un bărbat mult mai tânăr. Aceste tipuri de povești de ecran au fost întotdeauna puține și între ele și este instructiv, având în vedere grozava culturală predominantă a îmbătrânirii, ca unele dintre cele mai memorabile să apeleze asupra patologiei sale, fie că este vorba despre actrița deraniată din „ Sunset Boulevard ”Sau băiatul traumatizat din filmul de cult„ Harold și Maude ”. Doris are probleme, în cea mai mare parte durere și izolare socială, pe care doamna Field le face emoționant real cu o performanță care își dezvăluie treptat adevărul.

Mai puțin interesant, Doris a devenit de asemenea un avânt. Locuința pe care a împărțit-o cu mama sa invalidă de lungă durată a devenit – cu bric-a-brac-ul ei, bunătatea de sticle vechi de șampon și stive de reviste – o vitrină pentru comportamentul lor obsesiv, compulsiv și o manifestare excesiv de evidentă a luptelor lui Doris. Domnul Showalter nu stă prea mult în casă, dar motivul pachetului de șobolan îi permite lui și co-scriitoarei sale, Laura Terruso, să răspundă povestii cu o furtună și un stres de familie. Acest lucru îl privește în cea mai mare parte pe Todd și soția sa, Cindy (Wendi McLendon-Covey), cerându-i lui Doris să se declanșeze și insistând să viziteze un terapeut (Elizabeth Reaser).

Între timp, prietenia înrăutățitoare a lui Doris cu John, o conduce pe căi alternativ dulce și dulci care implică urmăriri online, clubbing-ul târziu-noapte și noi alianțe, inclusiv cu iubita sa, Brooklyn (Beth Behrs). Atașamentele feminine ale lui Doris, inclusiv cu cea mai bună prietenă a ei, Roz (Tyne Daly), sunt deosebit de atrăgătoare, deoarece – la fel ca la prima bunătate a lui John – sunt amintiri că poți povesti multe despre oamenii din modul în care sunt iubiți. În acest scop, într-un pasaj amuzant, plin de semnificație, Doris ajunge la un concert cu John, purtând o ținută galbenă cu ochi, o privire care atrage complimente și atenție din partea diferitor tineri reverenți, care, tratând-o ca pe un spirit asemănător, sunt înțeles înțeles cu ea. Doris se dovedește a fi o oglindă excelentă, inclusiv pentru șovinismul tău.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 35m 2015 417 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar