Hell or High Water - Cu orice preț (2016) online subtitrat

Hell or High Water
Hell or High Water – Cu orice preț (2016)

Doi frați din Texas, Toby (Chris Pine), și Tanner (Ben Foster), se reunesc după ani la rând în care drumurile li s-au despărțit, pentru a jefui filiale ale băncii care amenință cu executarea silită afacerea familiei lor. Pentru ei, jafurile nu sunt decât un ultim resort disperat de a-și pune la adăpost viitorul care le-a fost răpit.

O vreme se pare că răzbunarea merge ca pe roate, dar totul se schimbă din momentul în care pe firul investigației intră un ranger texan, Marcus (Jeff Bridges), care, la rândul său, caută să facă ultima mare “captură” din carieră înainte de a se pensiona, ajutat de partenerul său pe jumătate indian Comanche, Alberto (Gil Birmingham).

Când frații născocesc un plan pentru un ultim jaf pentru a strânge toți banii, se află deja cu poliția pe urmele lor, așa că totul se transformă într-o cavalcadă sângeroasă, în care valorile moderne se întrepătrund cu cele tradiționale, și noul vest se va înfrunta cu vechiul vest, lăsând în urmă pierderi de vieți omenești.

Pe măsură ce filmul se deschide, frații Toby ( Chris Pine) și Tanner (Ben Foster) ajung la o sucursală bancară din Texas Midland pentru a o jefui. În timp ce există câteva sughițe, ele se potrivesc cu facturile libere din registre. Ei continuă apoi să facă același lucru la o altă sucursală a aceleiași bănci, iar în timp ce lucrurile merg ceva mai lin, rezultatul final este același. Pe măsură ce infracțiunile merg, aceste locuri de muncă nu sunt atât de impresionante la suprafață, dar, după cum descoperim în curând, se întâmplă mult mai multe cu ele decât ochiul. Texas Midland este banca, aflăm curând, care a fost recent închisă la rangul de familie după câteva manevre umbroase, dar legale. Pentru a preveni pierderea locului și tot ceea ce reprezintă (ceea ce este mult mai mult decât inițial se întâlnește cu ochiul), liniștit inteligent Toby s-a lovit de un plan ingenios de a jefui un șir de sucursale din Texas Midland – luând doar banii din registru pentru a evita pachetele de vopsea și interesul nimănui altul decât polițiștii locali – și apoi să folosească banii proprii pentru a rambursa datoria. Chiar și-a dat seama de un mod deosebit de inteligent de spălare a consumului. Dacă nu ar fi pericolul ocazional reprezentat de Tanner-ul cu capul mai fierbinte, acesta ar părea ca un joc de crimă perfectă – nimeni nu este rănit prea mult și victima, sincer, vine.

În timp ce majoritatea poliției care investighează jafurile nu reușesc să le dea prea multă notificare, US Marshall Marcus Hamilton (Jeff Bridges), un avuncular avocat în pragul pensionării, care se confruntă cu o combinație de Columbo și adjunctul Dawg, nu este atât de sigur . Ceea ce pare a fi o slăbiciune pentru colegii săi – nici măcar nu încearcă să ceară banii mari – i se pare o planificare extrem de inteligentă. În calitate de Hamilton și partenerul său pe jumătate Comanche Alberto ( Gil Birmingham) își urmăresc cariera necunoscută, dezvoltă chiar un anumit grad de admirație pentru tâlhari din cauza disciplinei care le conduce furturile. Acestea fiind spuse, aceasta este încă o activitate infracțională și, atunci când Tanner decide impulsiv să-și tragă un zgomot care nu are planificarea atentă a celorlalte locuri de muncă, oferă doar informații suficiente pentru ca Hamilton să înceapă să-și dea seama. De asemenea, necesită o accelerare în planificarea lui Toby, care sfârșește să arunce lucrurile în afara echilibrului, în moduri surprinzătoare și potențial tragice pentru toți cei implicați.

Cele mai bune scene din „Iadul sau Apele Înalte” sunt cele mai bune. După ce am văzut atât de mulți ghicitori băncuți corecți cu meticulozitate, care încearcă blestematul lor să depășească aprecierile „Căldurii”, este amuzant să vezi unul pus în scenă la o scară mai mică și mai realistă. Devine și mai interesant odată ce înțelegem că se întâmplă mai mult decât se întâlnește imediat ochiul. Cu toate acestea, odată ce scriitorul Taylor Sheridan a stabilit premisa de bază, el nu pare să aibă o idee despre cum să umple ora sau ceva între aceste scene timpurii și momentele culminante. În schimb, se pare că a ales să atace Cormac McCarthycaiet de joacă pentru a folosi tonul scăzut și laconic al celebrului autor, acolo unde este posibil. Uneori, acest lucru funcționează, ca în liniile de dialog amețitoare și înțepătoare, care se dezvoltă din când în când (Hamilton are un lucru excelent atunci când spionează un manager de bancă cu care vrea să vorbească și remarcă: pe o casă ”) sau în unele bucăți de umor negru sângeros, cum ar fi momentul în care frații încearcă să ia o bancă unde clienții împachetează mai multă căldură decât paznicii. Cu toate acestea, cel mai des, încearcă atât de mult să imite aprecierile „ Fără țară pentru bătrâni”Uneori, îl poți simți practic îndepărtându-te de efort, fără să-l îndepărtezi. Finalul este o dezamăgire particulară – este pus în scenă și redat la fel de bine, dar întreaga scenă este atât de puțin probabilă încât nu reușește să aibă impactul pe care Sheridan și Mackenzie și-l doresc clar.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 42m 2016 594 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar