Gretel & Hansel (2020) online subtitrat

Gretel & Hansel
Gretel & Hansel (2020)

După cum s-ar putea trage din aranjamentul numelor din titlu, accentul acestei versiuni a celui mai neplăcut dintre toate basmele Grimm este pe Gretel ( Sophia Lillis ), care este înfățișat aici cu câțiva ani mai mare decât fratele Hansel ( Samuel Leakey ) – suficient de mare pentru ca atunci când iese să caute de lucru pentru a-și asigura singură, Hansel și mama lor nebună, angajatorul ei mângâietor potențial întreabă dacă și-a „păstrat copilul”. Inutil să spun, această oportunitate devine acră, iar problemele lui Gretel sunt agravate atunci când mama ei o lovește pe ea și pe fratele ei afară pentru a se preface pentru ei înșiși. („Sapă-ți niște morminte destul de mici.”) Își petrec o noapte cu un lemnos amabil ( Charles Babalola) cine le oferă mâncare, indicații și sfaturi înțelepte, dar călătoria este lungă și anevoioasă, luminată doar de un scurt răgaz când consumă câteva ciuperci sălbatice cu anumite calități neașteptate.

Tocmai când totul pare pierdut pentru cei doi, se poticnesc într-o casă din mijlocul nicăieri și spionează o sărbătoare fastuoasă și aparent nesupravegheată, așezată pe masă, așteptând cineva să mănânce. Aceasta este casa lui Holda ( Alice Krige), o femeie în vârstă ciudată care îi invită pe cei doi să mănânce și să se refugieze. În timp ce Hansel este mai preocupat să-și umple burtica pentru a observa orice altceva, chiar și atunci când gazda lui pare să-și înnebunească părul, Gretel ridică de la bun început că lucrurile ciudate sunt la distanță. Casa pare mult mai mare la interior decât ar trebui să dicteze logica. Răspândirea enormă a mâncării pare să nu reducă niciodată, în ciuda lipsei vreunei grădini sau animale din incintă sau în jurul acesteia. Și, în timp ce Gretel are întotdeauna vise și premoniții ciudate, aceștia iau o întoarcere hotărâtă mai întunecată cu cât rămân cu Holda. Probabil credeți că știți de unde se întâmplă asta. Este posibil să nu fiți corect în presupunerile dvs.

„Gretel & Hansel” este al treilea film al regizorului Osgood Perkins, ale cărui eforturi anterioare au inclus „The Blackcoat’s Daughter” și „ I am the Pretty Thing That Lives in the House ”. Recunosc că niciunul dintre aceste filme nu a funcționat destul de bine, dar au făcut suficient pentru a sugera că el a fost o nouă voce intrigantă regizorală, care a fost clar pe cuspul de a face ceva cu adevărat interesant odată ce a pus mâna pe materialul potrivit. Cu acest film, el a făcut asta, iar rezultatele sunt deseori uluitoare de bune. Scenariul de Rob Hayesia narațiunea familiară și găsește o abordare proaspătă, aplecându-se spre o abordare feministă asupra poveștii care poate nu este tocmai subtilă (trecerea ei simbolică din copilărie la femeie este prefigurată prin apariția unui personal lung din lemn și a unui vas de mister vâscos goo, care este poate cea mai de vârf atingere din povestea altfel supusă), dar oferă o înclinare audace și de multe ori surprinzătoare pentru proceduri. Oricât de mult este o poveste de groază, această perspectivă permite filmului să funcționeze, de asemenea, ca o poveste gânditoare de vârstă a unei tinere, care își dă seama treptat că are putere până la urmă și o poate folosi pentru a face o cale spre lume care este în întregime propriul ei design.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 27m 2020 532 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar