Great Expectations - Marile speranțe (2012) online subtitrat

Great Expectations
Great Expectations – Marile speranțe (2012)

Cu ajutorul unui binefăcător, care doreşte să-şi păstreze anonimatul şi care se dovedeşte ulterior a fi fostul puşcăriaş Magwitch (Ralph Fiennes) pe care l-a ajutat pe când era doar un puști, Pip (Toby Irvine) moşteneşte o avere şi are acces la cea mai bună educaţie. Din păcate însă, mediul viciat în care pătrunde îi dă peste cap sistemul de valori şi îl determină să pună preţ pe lucrurile nesemnificative pe care le poate cumpăra cu bani. Astfel, el își uită vechii prieteni şi se transformă treptat într-un parvenit snob şi îngâmfat, care nu o poate uita pe glaciala, eleganta şi sofisticata Estella (Helena Barlow).

Great Asteptations nu este doar cea mai bună carte a lui Charles Dickens. Este, de asemenea, cel mai săpun. Dintre toate romanele pe care le-a scris în tranșe, acesta este cel care se referă cel mai mult la cliffhanger, picură cu transpirația din termene și amplifică acțiunea la fiecare capitol. Deci este nevoie de un tip special de talent pentru a-l transforma într-un film destul de plat.

Mike Newell (din faima lui Four Weddings) trebuie să-și asume partea de leu de vină, dar și o bucată ar trebui salvată pentru David Nicholls de la One Day, care furnizează o adaptare de la York Notes, un turneu de tip whistlestop în scenele rotunde. Se pare că a extras nu doar o mare parte din umorul cărții – scene timpurii cu doamna Joe (Sally Hawkins), domnul Joe (Jason Flemyng) și tânărul Pip cad în mod deosebit de plat, în ciuda faptului că David Walliams ilumina ca Pumblechook – dar și carnea ei.

Când Pip merge ușor, el sări în mod nebunesc pe niște vite bovine măcelărite la Spitalfields și întregul film imită stânjeneala lui pentru inimă și gât, mușchi și sânge – de fapt, într-un fel, pentru Dickens. (Acestea fiind spuse, merită menționat un tir final cu o mulțime de remorcă remarcabilă; un fel de lucru care poate rămâne mai viu în mintea oricărui copii de 12 ani care se încadrează pe clasici decât complotul propriu-zis).

Numai că, pe Magwitch, care îl canalizează pe Leonard Rossiter, de Ralph Fiennes, a ieșit de fapt din pagini; Doamna Havisham, așteptată cu nerăbdare, de Helena Bonham Carter este o clătită umedă. În cazul în care doriți ca ea să-i ofere un pic de bine, ea se retrage din panto și nu reușește să iasă din umbră. În orice caz, se pare că și-a înnebunit munca, în timp ce căpățâna romantică de tip nebun, groază.

Pipy al lui Jeremy Irvine – ca al lui Douglas Booth în adaptarea recentă a televiziunii – este destul de simplu pentru pâlpâitul plăcut al cărții. Scenele de forjerie transpirată ar fi putut fi îndepărtate dintr-un anunț Levis, în timp ce Estella lui Holliday Grainger, mai degrabă decât o figurină din porțelan, se simte o mămăligă mult mai modernă, genul cu părul roșu mare și buton pe spate, ceea ce înseamnă că pot scârbi „pot nu simt nimic ”cu un ochiul gâdilat.

Filmul lui Newell elimină acea raritate de trucuri: iluminând cartea într-o lumină atât de aspră, îți vine să gândești mai puțin. La reflecție, un roman al melodramei atât de înalte de tabără și de fructe, este tratamentul cu David Lean – monocrom, mare pe coarde și ceață – pare singura cale de urmat. Chiar și versiunea din 1998 a lui Ethan Hawke a avut o anumită glamă trasă. Acest lucru se simte pur și simplu de prisos.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 8m 2012 588 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar