Genius - Geniu (2016) online subtitrat

Genius
Genius – Geniu (2016)

Filmul spune povestea lui Perkins, Colin Firth, un publicist renumit al editurii Scribner, care a lucrat cu genii ale literaturii precum F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway sau Thomas Wolfe, cel pe care îl portretizează Jude Law. Genius se concentrează pe relația dintre Perkins și Wolfe și decăderea lor.

Scriitorii au mai puțin timp cu filmele despre scriitori, pentru că actul de a scrie este ceva care nu are nicio importanță să-l înfățișezi vizual, așa că nu poți greși. Dar există și un fel de inutilitate inerentă în utilizarea unui mediu vizual pentru a transmite mașinațiile interioare ale actului creator. Este util, atunci, în concoctarea filmelor despre scriitori, să alegi sau să creezi scriitori care sunt personalități supradimensionate, bărbați și femei care fac mult mai mult decât își petrec timpul agățat pe un birou luptându-se cu propriile gânduri. Filmul „Genius”, regizat de Michael Grandage dintr-un scenariu de John Logan, nu lipsește pentru aceia. Totuși, figura centrală nu este un scriitor, ci un editor, viața reală Maxwell Perkins, un bărbat a cărui excentricitate cea mai accentuată, se pare, nu a implicat aproape niciodată să-și scoată pălăria. „Genius” este povestea omului de carte Perkins, prieten și colaborator, de genul lui Ernest Hemingway și F. Scott Fitzgerald, care joacă aici roluri semnificative și felul în care Perkins a preluat și a îmblânzit opera înfocată a poetului din Carolina de Nord. vizionar (sau lovitură, în funcție de criticul literar pe care îl consultați) Thomas Wolfe.

Perkins este jucat cu rezervă, căldură ascunsă și inteligență scrupuloasă de Colin Firth , în timp ce rolul lui Wolfe merge la Jude Law, care este mai mult decât bine adaptat declamului și tunetului și este complet nebun rezonabil în stilul genial înrăit testat de timp. Perkins își petrece zilele în birourile foarte lemnoase ale lui Scribner, creionând roșu capodoperele viitoare precum „A Farewell To Arms”. Seara, el ia trenul acasă la o casă frumoasă retrasă, unde își așteaptă soția și cele cinci fiice frumoase și alfabetizate. Într-o zi, biroul său primește un manuscris zdrențit, care este mai mult de stivă decât tean. „O pierdut”, se intitulează, iar cuvintele care urmează acel titlu, despre „sufletele singure rătăcite pierdute”, prind cumva taciturnul Perkins. Când Wolfe intră la biroul lui Perkins, scriitorul este atât de efuzibil încât Perkins abia dacă poate să scoată un cuvânt în margine, nici măcar să-i spună că Scribner acceptă romanul adesea respins.

Dacă aveți vreun sentiment pentru a scrie și presupun că dacă aveți vreun sentiment special pentru scrierea lui Wolfe, veți găsi schimburi între editor și autor. Scenariul lui Logan, bazat pe biografia lui Perkins a lui A. Scott Berg, este investit în meșteșugul cuvintelor precum câteva alte filme din zilele noastre, chiar și în cele care apar în mod evident despre scriitori. Și dacă nu aveți o preocupare specială pentru a scrie, drama emoțională nu este nesemnificativă. Nicole Kidman o interpretează pe Aline Bernstein, o femeie măritată care este iubita lui Wolfe și patronul neoficial, iar disprețul ei de a-și vedea locul în viața lui Wolfe devine supleat din cauza prezenței lui Perkins. Cât despre Perkins, Wolfe începe să semene cu fiul el și soția Louise ( Laura Linney)) a încercat foarte clar, dar nu a avut niciodată. Pe măsură ce succesul se îndreaptă spre capul lui Wolfe, Perkins se arată că ar fi putut crea un monstru al ego-ului, în timp ce Wolfe însuși insistă ca Perkins să se desprindă și să-l urmeze până în locurile unde găsește „ritmurile întunecate care mă inspiră”. În ceea ce privește Hemingway ( Dominic West ) și Fitzgerald ( Guy Pearce ), ei își fac preocuparea și / sau dezaprobarea de la margine.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 44m 2016 397 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar