From Hell - Din Iad: Jack Spintecătorul (2001) online subtitrat

From Hell
From Hell – Din Iad: Jack Spintecătorul (2001)

Primul personaj celebru al secolului XX, Jack Spintecătorul, rămâne cel mai enigmatic ucigaș în serie din întreaga istorie a omenirii. În toamna anului 1888, la Londra, Jack Spintecătorul a comis cinci crime abominabile în decurs de zece săptămâni, creând o atmosferă de uimire și teroare printre locuitorii orașului. El nu a fost prins niciodată. Jack Spintecătorul bântuie pe străzile londoneze și decimează prostituatele ieșite în căutare de clienți, în districtul Whitechapel. Inspectorul Fred Abberline de la Scotland Yard, împreună cu partenerul lui, Peter Godley, demarează o anchetă pentru a descoperi identitatea acestui criminal brutal. Consumul de opiu îi dă lui Abberline posibilitatea de a avea viziuni despre viitor, care îl ajută să-și rezolve cazurile. Va putea el oare s-o salveze pe Mary, cea care pare a fi următoarea victimă și de care între timp inspectorul se îndrăgostește?

Povestea lui Jack the Ripper a fost furaje pentru nenumărate filme și cărți și chiar rapoarte periodice conform cărora misterul a fost „rezolvat” nu au reușit să pună capăt curiozității noastre. Acum vine „From Hell”, un film bogat, atmosferic, realizat de Hughes Brothers („ Societatea amenințării II ”), care îl numesc „film ghetto”, deși cunoașterea filmului, nu a ghetoului, este ceea ce le califică.

Johnny Depp joacă rolul inspectorului Frederick Abberline, un dependent de opiu ale cărui vise alimentate de fum produc perspective psihice despre crimă. Ecoul lui Sherlock Holmes, un alt devot al țevii, este inconfundabil, iar „From Hell” îi furnizează eroului său un coleg Watsonoid din Peter Godley ( Robbie Coltrane ), un polițist desemnat să-l scoată pe Abberline din afară, amintindu-i ușor de datoria lui, protejează-l de rău și minunează-te de perspectivele sale. Depp joacă rolul său de comedie foarte, foarte subtilă – așa că droll speră să credem că este serios.

Filmul se simte întunecat, clamant și încântător – este ca și cum ai aparține unui club secret unde poți să te distrezi mult, dar ar putea avea probleme. Există o lovitură extraordinară care începe cu orizontul londonez, traversează turnurile din trecut și trenurile cu aburi și se plonjează într-o criptă subterană unde o lojă masonică stă la judecată pe unul dintre membrii săi. Obțineți noțiunea despre progresul fizic robust al metropolei Victoria și despre lucrările secrete ale Unității. Într-o perioadă în care moralitatea publică era strictă și neîndoielnică, comportamentul necorespunzător privat era o industrie boom. Mulți, poate cei mai mulți, oameni bogați și evlavioși, angajați în dezlănțuirea privată.

Frații Hughes se cufundă în această lume, departe de Detroit-ul lor natal, cu bucuria turiștilor care citesc de ani buni. Sursa lor este un roman grafic de 500 de pagini (adică, benzi desenate transcendente) de Alan Moore și Eddie Campbell , iar unele dintre compozițiile lor arată influențate de arta comică, cu oblicii ascuțite și perspective exagerate. Filmul a fost filmat pe locație, cu străzile medievale din Praga dublându-se pentru Londra, iar designerul de producție Martin Childs merge pentru setări îngrozitoare, culori saturate, umbre profunde, un oraș al locurilor secrete protejate de putere și corupție.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

2h 2m 2001 1.675 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar