Free State of Jones - Preţul libertăţii (2016) online subtitrat

Free State of Jones
Free State of Jones – Preţul libertăţii (2016)

Acțiunea filmului se desfășoară în timpul Războiului Civil American și îl are în centru pe curajosul fermier Newt Knight, care sfidează forțele Confederației cu armata sa de sudiști. Newt i-a atras alături și pe micii fermieri, dar și pe sclavii locurilor. Revolta lor a asigurat victoria locuitorilor din Jones County, Mississippi, împotriva Confederației, și a dus la crearea Statului Liber Jones. Newt Knight s-a remarcat drept o figură rebelă și controversată, a cărui faimă s-a întins dincolo de Răboiul Civil. Căsătorit cu o fostă sclavă, Rachel și trăind într-o comunitate mixtă, acesta s-a implicat cu îndârjire în reconstrucția Sudului, după război.

Filmul începe cu o amintire ascendentă a ororilor singurului război luptat pe pământ american. Ne aflăm pe un câmp de luptă, cu linii drepte de soldați confederați, în timp ce se îndreaptă cu hotărâre către inamic și se întâlnesc cu un foc plictisitor, care aruncă un soldat după altul. Un ordonat care duce răniții la un spital de câmp, Knight ( McConaughey ) primește cu atenție sângele și agonia pe care o produce bătălia. În mod clar, el este deja dezgustat de suferința pe care o vede, precum și că este supărat de o nouă lege care scutește bărbații care dețin mai mult de 20 de sclavi de la serviciul militar. După cum spune unul dintre colegii săi deranjați, este „războiul unui om bogat, dar lupta unui sărac”.

Atunci când un rudenie adolescent se arată să lupte și este ucis în curând, Knight părăsește de la compania sa pentru a duce trupul băiatului acasă, punându-se astfel în pericol pentru captura și execuție. Pe teren propriu, se numără printre persoanele victime ale legii „impozitelor în natură” ale Confederației, care permite armatelor din Sud să rechiziționeze bunuri, alimente și animale de la civili, care sunt de cele mai multe ori lăsate de foame și destituiți ca urmare. De asemenea, el își găsește soția, Serena ( Keri Russell ), care își ține fiul care este teribil de bolnav. Nu este disponibil niciun medic, dar o sclavă de sex feminin dintr-o plantație din apropiere numită Rachel ( Gugu Mbatha-Raw ) aplică remedii naturiste care ridică febra băiatului.

În cele din urmă, incapabil să se ascundă acasă, Knight scapă în mlaștină, unde se alătură unui grup mic de sclavi fugari într-o enclavă care este de nepătruns în mod eficient de către străini. Înainte de mult, acestor fugari li se alătură și alții, atât alb-negru. Deși filmul ia notă de rasismul care ocolește ocazional comunitatea improvizată, circumstanțele disperate ale grupului dictează evident un mod de solidaritate.

În timp ce există un interes dramatic pentru această scenă pentru povestea principală, este o măsură a naturii înrădăcinată a scenariului lui Ross, care durează o oră întreagă înainte de începerea reală a filmului. Acest lucru se întâmplă atunci când comanda confederată se alarmează la renegatați Cavalerul conduce și trimite soldați să se ocupe de ei. Însă Cavalerul și compania și-au asamblat propriul arsenal și sunt gata pentru luptă. Luptă și câștigă. Și continuați să câștigați, chiar organizând un atac surpriză asupra forțelor confederației la o înmormântare, unde cavalerul îl urmărește și îl omoară pe comandantul rebel (jucat genial de Thomas Francis Murphy).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

2h 19m 2016 883 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar