Finding Altamira (2016) online subtitrat

Altamira
Finding Altamira (2016)

În 1879, un amator arheolog Marcelino Sanz de Sautuola (Antonio Banderas) și fiica sa de 8 ani, Maria, a descoperit în Cantabria una dintre cele mai importante lucrări preistorice ale istoriei: picturile lui Altamira. Departe de a oferi onoare și glorie, contribuția orbitoare la istorie, dar el se confruntă cu Biserica Catolică, și cu indiferența și dispreț comunității științifice a timpului. In ciuda eforturilor sale de a dovedi veridicitatea descoperirii.

Monsignor este denunțat de Marcelino ca hubristic, dacă nu chiar eretic, provocând Conchitei capăt de suferință. (Galileo este referit în mod clar în timpul unei scene cheie timpurii.) Mai rău, entuziastul amator este umilit în mod public de experți implacabili – șeful dintre ei remarcat Émile Cartailhac (Clément Sibony) , unul dintre idolii științifici ai lui Marcelino – și acuzat că a falsificat picturile rupestre cu ajutorul unui tânăr artist (Pierre Niney) care, nu întâmplător, s-ar putea să fie îndrăgostit de Conchita.

În mijlocul întregii agitații – de fapt, chiar înainte ca tatăl ei să-și scoată cărămizile în cale – Maria își imaginează în repetate rânduri bizonul stârnit furios de pe tavanul peșterii și, la un moment dat, adunându-se chiar în afara ușii dormitorului. Este ușor să admirați efectele speciale folosite pentru a anima aceste fantezii, dar destul de dificil să vă abțineți să râdeți tare de ele.

Banderas muncește sub handicapul de a fi nevoit să transmită sagacitatea lui Marcelino cu grupuri de dialog înclinat oferite de scenariștii Olivia Hetreed și Jose Luis Lopez Linares. („Este imposibil să pui prea multe întrebări, atâta timp cât acorzi atenție răspunsurilor.”) Cu toate acestea, el se înțelege admirabil cu portretul său restrâns, dar subtil detaliat, al unui om inteligent supus înțepăturilor de atitudini intolerante și gelozii profesionale. .

Jucătorii de susținere, care prezintă o varietate de accente, variază de la adroit (în special Farahani și Allen) până la top-top. În calitate de monsenier ineficient de sinistru, Everett – al cărui cap bărbierit și grimase auto-satisfăcute sugerează o încrucișare între Benito Mussolini și colegul Kurtz de Marlon Brando – i-a oferit lui Hudson exact ceea ce a cerut regizorul. Dar asta nu este o scuză.

Trebuie menționat, apropo, că o mare parte din „Finding Altamira” a fost filmat frumos de Jose Luis Alcaine în multe dintre locațiile reale (inclusiv peștera Altamira în sine), unde drama vieții adevărate s-a desfășurat cu mai mult de 130 de ani în urmă. Într-adevăr, în ciuda inegalităților filmului în ansamblu, talentele din culise – inclusiv designerul de producție Benjamin Fernandez, compozitorii Mark Knopfler și Evelyn Glennie, și costumerul Benjamin Fernandez – merită credit pentru că au făcut mai mult decât partea lor corectă din grele ridicare.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 37m 2016 401 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar