Father Soldier Son - Tată, soldat, fiu (2020) online subtitrat

Father Soldier Son
Father Soldier Son – Tată, soldat, fiu (2020)

Filmul se deschide cu o declarație a președintelui Obama de atunci, care anunță decizia sa de a trimite mai multe trupe în Afganistan și recunoaște sarcina aproape de neconceput pe care o are asupra familiilor celor care sunt puși în pericol de murire. Isaac (atunci la vârsta de 12 ani) și Joey (7 ani) ne spun că înțeleg de ce tatăl lor trebuie să lupte. „Dacă nu face asta, vom avea gloanțe care zboară noaptea peste cap.” Dar Isaac recunoaște că atunci când tatăl său este plecat, simte că are o greutate de 25 de kilograme pe umeri.

Brian este tată singur. Mama băieților nu mai face parte din viața lor. „Este mult mai ușor să fii sergent plutonier decât să crești doi copii de unul singur … mă întreb în fiecare zi dacă fac ceea ce trebuie pentru copiii mei”. El spune că cel mai important obiectiv al său este să rămână „tatăl distractiv”, să nu revină schimbat. El este mândru că nu a primit jumătate din depozitul de securitate din cauza pagubelor provocate de luptele cu pistolul de squirt interior pe care le-a avut cu fiii săi și promite că atunci când se va întoarce se vor distra de tot felul.

Dar atunci există momentul în care Brian își amintește doar de „prindere, prindere, ardere, ferăstrău”. Piciorul său este rănit grav, iar data viitoare când îi vede pe băieți, se află în Centrul Medical Militar Național Walter Reed. Tatăl distractiv este acum zguduit, în durere groaznică și fiind împins într-un scaun cu rotile de către fiul său.

În următorul deceniu, familia observă dragostea și pierderea în timp ce Brian se luptă pentru a găsi scop și identitate. Nu a fost chiar alegerea lui să se înscrie. „Tata și-a dorit unul dintre copiii săi în armată. Am fost ultimul, așa că am fost implicit eu.” Dar în armată, el a știut întotdeauna cine era și ce face. El făcea parte din ceva mai mare decât el însuși și își proteja familia și țara. A fost, pentru el, însăși definiția de a fi bărbat. Se simțea puternic și puternic. Acasă, cu durere, neputând să se mențină în formă, își petrece toată ziua revizuindu-și timpul în Afganistan, suflând lucrurile în jocurile video. Aparatul liniștit, observațional, după ani întregi cu familia abia observată de ei, ne invită să luăm în considerare ideile lui Brian despre masculinitate și modul în care îi influențează pe fii pe care dorește să fie „micii duri”.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 39m 2020 239 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar