Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile - Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic (2019) online subtitrat

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic (2019)

Titlul de „Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile” al lui Joe Berlinger vine de la celebrele observații post-sentință ale judecătorului Edward Cowart lui Ted Bundy, cel mai notoriu (până în ziua de azi) criminal în serie din America. Cowart a numit crimele „extrem de răutăcioase, șocant de rele, de vilozitate și produsul unui design care să provoace un grad ridicat de durere și o totală indiferență în viața omului”. Ceea ce este atât de interesant pentru filmul lui Berlinger este cât de puternic rezistă să-l arate pe Ted drept „rău” sau „rău”. Bundy nu este niciodată arătat că comite o crimă. În schimb, rămânem cu un gol terifiant, golul lui Bundy, un spațiu în care ar trebui să se afle o ființă umană. Cunoașterea detaliilor vieții lui Bundy – rușinea lui de a fi născut din căsătorie, de exemplu – nu ne duce decât până acum. O mulțime de oameni se nasc din căsătorie. Doar unul a devenit Ted Bundy. Refuzândexplicați Ted Bundy este cea mai puternică alegere posibilă pe care Berlinger ar fi putut-o face, deoarece destabilizează realitatea. Filmul în sine ne luminează și de aici Berlinger și Zac Efron – o alegere inspirată – sunt co-creatori puternici.

Bazat în mod liber pe The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy , amintirea iubitei de mult timp a lui Bundy, Elizabeth Kloepfer (interpretată aici de Lily Collins ), „Extremely Wick” începe în punctul de vedere al lui Elizabeth. O mamă singură, care ține o slujbă de secretariat, Liz îi exprimă unui prieten nesiguranțele sale despre găsirea unui bărbat. Ce bărbat își dorește o femeie cu un copil? Un prădător precum Ted Bundy se repezește repede la femeile nesigure precum Liz. Îl întâlnește la un bar, iar el o fermecă. Uşor. Ea îl aduce acasă. Nu fac sex. A doua zi dimineață, îl găsește în bucătărie împreună cu fiica ei, iar el face micul dejun, purtând un șorț galben. Liz nu-i vine să creadă. Este un tip prea bun ca să fie adevărat?

Cum se întâmplă ceva este mai important decât ceea ce se întâmplă, în special într-o poveste în care detaliile sunt binecunoscute. „Extremely Wick” amestecă punctul de vedere al lui Liz cu Bundy, dar există unele diferențe cruciale în abordare. Berlinger ne plasează în spaima tot mai mare a lui Liz că trăiește cu tipul care poate a făcut lucrurile oribile pe care le vede la știri. Relația lor fericită, prezentată în filme de acasă, se întrepătrunde cu reportaje locale existente despre fete dispărute în zonă, fete manifestând moarte, două răpiri desfrânate în lumina zilei. Schița poliției lansată publicului arată ca prietenul ei, dar Liz nu poate fi sigură. Berlinger îl urmărește și pe Bundy, dar în secvențele Bundy, nu vedem decât comportamentul său exterior, ceea ce face. Aceasta captează calitatea opacă a lui Bundy, sensul pe care îl obțineți de un camuflaj care ascunde adevărata sa natură. Bundy insistă – cu agravare din ce în ce mai mare – că a fost acuzat greșit.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 51m 2019 475 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar