Escape Room - Scapă, dacă poţi! (2019) online subtitrat

Escape Room
Escape Room – Scapă, dacă poţi! (2019)

„Escape Room”, un nou film de groază cu PG-13, este o serie de piese deviatoare, dar prea cunoscute, în căutarea unei melodrame bune. Nu există prea mult un complot: șase protagoniști de unică folosință încearcă să rezolve o serie de puzzle-uri interconectate, iar moartea este pedeapsa pentru eșec.

De asemenea, nu există prea multe motive pentru care să le pese dacă acești protagoniști trăiesc sau mor, un demerit care distinge ușor (dar în special) „Escape Room” de ceea ce pare a fi cea mai mare influență a creatorilor săi: franciza filmului „ Saw ” care a fost prins o serie de „torturi porno” se îmbunătățește ciudat pe măsură ce creatorii săi au devenit mai disperați de a-i menține pe fanii morți (și doar pe fanii săi). Filmele „Saw” sunt, probabil, cel mai bine amintite pentru momentele lor datate instantaneu. Dar, vorbind de unul singur: îmi plac complotul lor de top-top-top, mai ales în succesiunile ulterioare precum „Saw VI” și „Saw: The Final Chapter” (cel din urmă nu este, după cum știu fanii horror, ultima) Continuarea „a văzut”).

„Escape Room” are câteva mii de momente plăcute, cele mai multe dintre ele implicând capcane de moarte nesensibile. Dar „Escape Room” este, de asemenea, anemic în comparație cu filmele „Saw”, așa cum v-ați putea imagina pe baza clasificării PG-13 relativ slabe a filmului. Aceasta nu ar fi o problemă dacă ar exista alte diferențe majore între „Escape Room” și „Sew”. Din păcate, „Escape Room” este doar mai lung și mai impersonal decât ceea ce a venit înainte.

„Escape Room” se simte, de asemenea, destul de schematic, deoarece foarte puține răsuciri de comploturi servesc la dezvoltarea personajelor asemănătoare cu cifrul filmului. Șase căutători de emoții se îngrămădesc în sala de așteptare a unei clădiri de birouri din Chicago, fără descriere. Vocea unei femei le spune să aștepte să fie văzute. Îi urmează instrucțiunile și fac schimb de plăceri introductive. Dar apoi mânerul ușii suitei se rupe, vocea gazdei lor neîncetată dispare (surpriză: era o înregistrare!) Și se aprinde un încălzitor puternic cuptor în stil cuptor. Încep jocurile mortale ale filmului.

Dacă sunteți ca mine, probabil nu vizionați filme precum „Escape Room” și „Saw” pentru personajele sau spectacolele lor. Totuși, acesta ar putea fi ceva ce faci în timp ce urmărești „Escape Room”, având în vedere cât de fir este restul filmului. Din nefericire, Nik Dodani și Jason Ellis – care joacă respectiv nerd puzzle nepăsător pe Danny și hothead-ul-tot-Jason, sunt adesea zgomotoși și enervanți. Și Tyler Labine , în rolul camionierului cam neplăcut, Mike, abia face nimic. Heck, chiar și fermecătoarea caracteristică a Deborah Ann Woll – cum este grea și capabilă veterinară de război Amanda – abia reușește să fure o singură scenă (o vei ști când o vei vedea).

Nimic din toate acestea nu ar fi atât de rău dacă cei doi interpreți și personaje cel mai puțin interesante nu i-ar fi umbrit pe toți ceilalți. Logan Miller – cum ar fi alcoolul Ben (dar tânăr!) Alcoolic – este poate unul dintre cei mai puțin convingători protagoniști adolescenți Byronic într-un film de groază recent. Și studenta universitară retrasă a lui Taylor Russell , Zoey este definită exclusiv prin comportamentul ei exagerat de asemănător. Probabil știi deja ce se va întâmpla cu Ben și Zoey, dar asta nu ar fi nici o problemă dacă restul „Escape Room” nu ar fi atât de neinspirat.

Pentru a fi corect: piesele setului de capcana morții sunt unite de teme amuzante, precum Tim Burton Room sau Dirty Hospital Ward. Dar despre asta e vorba. Sala de așteptare încălzită la cuptor prezintă indicii plictisitoare, precum o copie (aparent) necitită a lui Fahrenheit 451 a lui Ray Bradbury și un răcitor de apă abia plin, de asemenea. Și o sală de biliard cu susul în jos este de remarcat doar din cauza funcționării sale enervante în mod enervant (cântă doar o melodie, tare și frecvent!) Și se prăbușește rapid plafonul, adică podea.

Sigur, este mai puțin amuzant decât filmele „Saw”, dar de ce „Escape Room” nu funcționează în termenii proprii? Toate personajele au secrete întunecate care dau ostensibil sens luptelor lor sisefane. Dar secretele lor nu sunt suficient de întunecate și nici încercările lor de la Rube-Goldberg nu sunt suficient de sălbatice pentru a fi memorabile. (Cea de-a doua sală de puzzle, care pare a fi un spital condamnat, este deosebit de obositoare). „Escape Room” poate fi o oază de bun venit la începutul lunii ianuarie, aparent vaste, pre-Oscar. Dar dacă îți este dor de „Escape Room” în timp ce se află în teatre, probabil îi poți rata cu totul.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 40m 2019 530 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar