Equals - Egali (2016) online subtitrat

Equals
Equals – Egali (2016)

Într-o societate utopică futuristă, emoțiile umane au fost eradicate și toată lumea trăiește în pace, dar când o nouă boală iese la suprafață, totul se schimbă pentru ilustratorul Silas (Hoult). Odată infectat, el devine un proscris și este atras de colega lui scriitoare Nia (Stewart), care este și ea infectată, dar își ascunde starea. Pentru a supraviețui, trebuie să evadeze împreună.

Stewart îl joacă pe Nia, un scriitor care lucrează la o companie care extrage virtuțile explorării spațiale într-o societate post-apocaliptică. Ea se îndrăgostește de personajul principal al filmului, Silas ( Nicholas Hoult ), un ilustrator care devine lovit cu ea aproape imediat, dar nu poate face nimic în acest sens, deoarece nu vrea să fie asuprit și apoi în cele din urmă condus la moarte. Oricine manifestă emoție este diagnosticat cu „SOS” (acronim pentru sindromul Switched-On) și medicat cu medicamente lobotomizante până când sentimentele dispar. Dacă sentimentele nu dispar, persoana trântită este expediată într-un „Den” unde este încurajată să se risipească sau să se omoare.

Lumea „Egalilor” amintește de istoria planetei Vulcan așa cum este prezentată în universul „ Star Trek ”. Vulcanii erau un popor pasional, violent, care aproape că s-a șters prin război, apoi și-a reconfigurat societatea pentru a suprima emoțiile. Secțiunea de deschidere a filmului dezvăluie că lumea lui Nia și Silas și-a pierdut în război cea mai mare parte a populației și pământului locuibil. Rămășițele s-au impiedicat de oamenii mai neliniștiți care trăiesc în ruinele unui oraș din apropiere. Toate sunt atât de mișto încât sună puternic medicate când vorbesc. Sunt o societate de snitches, raportând instantaneu orice comportament anomal autorităților.

Că filmul este la fel de îndrăgostit de Stewart, cât eroul său este îndrăgostit de personajul lui Stewart face din „Egali” un film rar care se sincronizează cu punctele forte ale doamnei sale. Problema nu este Stewart, este aproape orice altceva. Acesta este un film din suflet, adesea strălucit regizat, dar destul de subțire din punct de vedere vizual.

„Egali” este ceea ce eu numesc „salopetă știință-ficțiune”, nu pentru că toți cei din el poartă o salopetă (poartă costume albe cu jachete și pantaloni aici), ci pentru că filmul adoră genul de anii ’70, viziune viitoare, prezentată în filme precum „ THX 1138 , „„ Logan’s run ”și„ Star Trek: The Motion Picture”Totul este decorat puțin, cu ferestre mari și o mulțime de spații deschise, podele și pereți netezi, încăperi care se derulează din compartimentele de perete, ca răspuns la comenzile verbale, și ecrane computerizate supradimensionate cu intermitență și defilare a datelor. Acesta este unul dintre cele două mari moduri pentru filmele de ficțiune științifică mainstream, cealaltă fiind o viziune a distopiei în care oamenii îmbrăcați zgâriați, cu dinți răi, se înghesuie peste coșurile de gunoi arzătoare. Când există afișări de idei oneste de bunătate în oricare dintre tipurile de film, designul producției dă clic pe „ nu fac multe pagube și poate fi distractiv de urmărit.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 2,00 din 5)
Încarc...

1h 41m 2015 853 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar