Elle (2016) online subtitrat

Elle
Elle (2016)

Michèle pare indestructibilă. Șefă a unei companii de jocuri video, ea pare să se comporte la fel de distant și de crud și în viața sa personală, nu doar în cea profesională. Faptul că este atacată în propria casă îi schimbă viața pentru totdeauna. Când îl găsește pe bărbatul care a asaltat-o, amândoi sunt atrași într-un joc curios și incitant – un joc cu reguli care poate degenera în orice moment.

Bazat pe romanul lui Philippe Djian , adaptat pentru ecran de David Birke (și apoi tradus în franceză de Harold Manning ), „Elle” este un hibrid maniacal și încrezător din diverse genuri. Este un mashup de viol-răzbunare-comedie-thriller-stalker, dacă poți chiar să imaginezi. Însă filmul (cu câteva ajustări bolnave și răsucite) amintește mai ales de „imaginile femeilor” din anii ’30 -’40, cu rolul de șef-umeri din Epoca de Aur a Hollywoodului, dame dominante precum Bette Davis , Joan Crawford, Barbara Stanwyck, ale căror personaje au fost trecute prin zgârieturi care implică iubiți / soți de șarpe-în-iarbă, copii nerecunoscători, trădare în carieră. Îți poți imagina Barbara Stanwyck împletindu-și rochia în coșul de gunoi, aprindând o țigară și comandând preluarea după ce a fost violată în mijlocul camerei de zi. Nu îți poți imagina niciuna dintre acele femei sau Isabelle Huppert , care o interpretează pe Michèle, mergând la un grup de sprijin sau la terapie. O vor scoate singuri.

Filmul este aglomerat de personaje. Michèle are multe lucruri: un fiu mai slab ( Jonas Bloquet ), care are o iubită însărcinată abuzivă, un fost soț ( Charles Berling ), care se întâlnește acum cu o tânără profesoară de yoga, un sex plictisit care se plimbă cu un bărbat căsătorit, un Botox-ed în vârstă. mama ( Judith Magre ) continuând o aventură cu un gigolo, un proiect presant la locul de muncă (ea este proprietarul unei companii de jocuri video), un vecin frumos căsătorit ( Laurent Lafitte) pe care o privește dorul de peste drum și un fundal complex care nu a fost dezvăluit până acum în film. Această femeie are prea multe de făcut pentru a se destrăma după viol. Dar apoi începe să obțină texte înfiorătoare de la violatorul necunoscut: el știe unde este, ce poartă. Ar putea fi oricine. Fiecare om pe care îl cunoaște este suspect. Cumpără spray de piper (și, la impuls, un topor mic) pentru a se proteja. Ea spune la un moment dat: „Joburi cu nuci pe care le pot face. Specialitatea mea”. O crezi. Poate undeva se aștepta mereu la ceva de genul acesta, că groaza să-și întindă tentaculele pentru a o găsi din nou.

Verhoeven dezechilibrează tensiunea existentă a aspectului „whodunit” al „Elle”, oferindu-ne câteva indicii destul de evidente din timp despre cine a făcut-o probabil. Verhoeven nu „îngroapă ledeul” pentru că este interesat de alte lucruri, decât de complotul care se aruncă spre o concluzie „satisfăcătoare”. E interesat de psihologia și comportamentul acestei femei. un iubit. Ca și în viață, indiferent dacă vrem să o recunoaștem sau nu, liniile respective sunt adesea neclarizate. Fiecare interacțiune, nu doar sexuală și politică, conține mici josturi pentru putere, poziție, dominare. Cine este „vârful”? Cine este „ jos „în orice moment dat? Există obiective concurente în fiecare conversație, fiecare parte manevrând pentru a obține ceea ce își doresc. Jostlingul pentru putere vine în mai multe forme diferite, jucându-se în relații romantice, dinamică de birou, chiar și într-o conversație cu un grup de prieteni în care ai ceva de spus și toată lumea este prea ocupată să vorbească pentru a-ți oferi „cuvântul”. „Elle” este o disertație despre dinamica puterii.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 10m 2016 439 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar