Elisa & Marcela (2019) online subtitrat

Elisa y Marcela
Elisa & Marcela (2019)

Drama romantică a lui Isabel Coixet despre prima căsătorie din Spania din aceeași persoană de sex în 1901 a susținut competiția la Berlin.
Având în vedere reperul istoric din centrul Elisa și Marcela – prima căsătorie de același sex din viața reală în Spania catolică conservatoare în 1901 – ar putea părea banal să se discute despre detaliile sale inexacte din perioada, cum ar fi modul în care ziarele nu funcționau în mod normal. fotografii pe primele pagini. Este tipic, totuși, modul în care cea mai recentă ofertă a realizatoarei de filme catalane Isabel Coixet reface o poveste de la începutul secolului XX într-o melodramă ploddingă, în care folclorul provinciei vorbește, se comportă și acționează ca omologii lor din secolul XXI.

S-ar putea susține că acest lucru este exact ceea ce încearcă să spună celebrul Coixet politic și că Elisa și Marcela sunt menite să fie o alegorie cu privire la atitudinile periculoase medievale încă păstrate împotriva oamenilor gay din întreaga lume. Dar acolo este problema. Dorind să pună punct, cineastul a livrat o piesă lipsită de nuanțele emoționale care i-au făcut pe Brokeback Mountain sau Carol , pentru a cita două povești de dragoste seminale de același sex, astfel de vizionare captivantă și plină de inimă.

Acest film face ca ieșirea anterioară a lui Coixet, engleza The Bookshop , să pară mai sofisticată și mai complexă în comparație – cel puțin acea poză a transmis în mod eficient climatul social înăbușitor al unui mic oraș englez în anii ’50. În loc să ofere o abordare stratificată asupra normelor sociale care dictează gândirea oamenilor în urmă cu un secol, Coixet recurge la pastiche de dramă periodică; nu se mulțumește cu filmarea în întregime în alb-negru, ea se dedă unor fotografii gratuite de iris și a unor filme de știre integrate.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 58m 2019 418 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!


 
Warning! This link is a trap for bad bots! Do not follow this link or you're IP adress will be banned from the site!