Eli (2019) online subtitrat

Eli
Eli (2019)

Fără a strica nimic, „Eli”, cel mai recent dintr-o adevărată diluare a filmelor de groază originale Netflix, se bazează atât de mult pe o învârtire, încât filmările sale ocazionale și performanțele solide se prăbușesc sub greutatea sa. După cum s-a dezvăluit adevărul din spatele a ceea ce se întâmplă cu adevărat în filmul lui Ciaran Foy , nu am putut să nu cred că A) există o versiune mai puternică a acestui film în care știm acest adevăr mult mai devreme și B) păstrând acest secret în modul filmul face ca întreaga experiență să se simtă ca o înșelăciune. Sfârșitul „Eli” subvertește majoritatea „Eli”, făcându-l ca un joc ieftin. Nu este la fel de dăunător ca ridiculul scenă finală din „ Fractured”, Dar am rămas cu un gust similar prost în gură. Și când un personaj spune literalmente până la sfârșit, „Dacă ai ști tot timpul, mi-ai fi putut spune”, m-am simțit foarte văzut.

Eli ( Charlie Shotwell ) este o bolnavă de 11 ani foarte bolnavă. Este forțat să poarte costumul unui astronaut de cele mai multe ori, deoarece sistemul său imunitar este atât de slab, încât aerul obișnuit l-ar putea ucide. În ultimul efort de a-și vindeca fiul, părinții lui Eli ( Kelly Reilly și Max Martini ) îl duc pe băiat într-o casă bătrână înfiorătoare, care a fost transformată într-o unitate medicală condusă de misteriosul doctor Horn ( Lili Taylor ). Ea o convinge pe mama și tata lui Eli că singură își poate salva fiul, iar Eli începe ceea ce par a fi proceduri medicale brutale, dureroase și bizare. Ceea ce face dr. Horn cu Eli – și dacă va reuși sau nu – este doar unul dintre misterele din centrul filmului care îi poartă numele.

Vedeți, acest conac bătrân nu este doar din „locația bântuită a casei care cerceta 101.” Cu siguranță, există câteva lucruri care se dezlănțuiesc noaptea pe holurile sale lungi, sublimate, după cum Eli învață repede. Foy se întoarce la aceleași fântâni de speriat de câteva ori de prea multe ori, repetând bucăți precum pacienții în umbră din oglinzi și gravuri înfiorătoare în ferestrele cu ceață, dar există câteva pasaje care amintesc de filme precum „ The Conjuring ” sau spectacolul „The Haunting of Hill House.“ Este suficient să spunem, Eli devine convins că există o forță în casă care încearcă să-i spună ceva, dar el (și noi) nu suntem niciodată prea siguri dacă încearcă să-l rănească sau să-l avertizeze. De asemenea, el face prietenie cu o fată care continuă să apară în afara casei pe nume Haley, interpretată de viitoarea vedetă Sadie Sinkdin „Lucrurile străine”. Ea îl avertizează că este posibil ca medicul bun să nu fie atât de bun până la urmă.

Încă de la început, „Eli” accentuează probabilitatea ca toți cei din el să aibă un secret. Indiferent dacă este modul ciudat în care Haley continuă să apară, modul în care părinții lui Eli discută despre tratamentul lui sau drăguțul doctor evident Horn, bietul băiat este prins într-o lume confuză. Tratamentele creează viziunile pe care le are Eli sau este ceva supranatural care încearcă să-l avertizeze despre o doză iminentă? Foy mulge o mulțime de materiale neliniștitoare doar din secretele pe care filmul său le păstrează până la scenele finale, dar acesta este un truc ieftin mai mult decât este scenariul creativ sau filmarea. Nu avem nici o idee reală ce se întâmplă prin cea mai mare parte a lui „Eli”, ceea ce duce la un film care este mai des confuz decât înfricoșător. Există o diferență crucială. A fi neliniștit de necunoscut este diferit de a fi enervat de un film care se simte ca fiind în mod intenționat vag și reținut – este diferența dintre „ooh” și „huh”. „Eli” vă va spune prea des pe acesta din urmă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 38m 2019 302 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar