Eddie the Eagle - Eddie vulturul (2016) online subtitrat

Eddie the Eagle
Eddie the Eagle – Eddie vulturul (2016)

Inspirat din situații reale, EDDIE VULTURUL este o poveste pozitivă despre Michael „Eddie” Edwards (Taron Egerton), un săritor cu schiurile britanic, curajos, dar neobișnuit, întotdeauna încrezător în forțele proprii – chiar și atunci când întreaga națiune nu-i mai dădea nicio șansă.

Cu ajutorul unui antrenor rebel și carismatic (jucat de Hugh Jackman), Eddie cucerește inimile fanilor din întreaga lume, cu prestația improbabilă și istorică de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Calgary, din 1988.

Taron Egerton („ Kingsman: The Secret Service ”) îl are în rolul lui Michael „ Eddie ” Edwards, un britanic de clasă muncitoare, al cărui vis încă de la copilărie era să fie olimpic, în ciuda suferințelor de tulburări ale picioarelor și genunchiului. În urma mai multor încercări eșuate de a excela la pista și terenul, el și-a îndreptat atenția către sporturile de iarnă și a devenit un schior neașteptat de solid în jos – până când snobii poshi ai echipei britanice l-au ținut în afara jocurilor din 1984.

„Sincer, Eddie, nu vei fi niciodată material olimpic”, îi spune un conducător al echipei britanice, condescendent. Este un refren frecvent pe care l-a auzit de-a lungul vieții: „ Edday, tu nu ești un aflat ”, spune tatăl său înfiorător și dezaprobator ( Keith Allen ). Mama în blugi ei de mamă ( Jo Hartley ), între timp, este bidimensională în sens invers: Ea este întotdeauna dulce susținătoare.

Dar personajul din centrul regizorului și al filmului actorului Dexter Fletcher , Eddie însuși, este, în mod ironic, cel mai puțin răsucit din toate. El se află aproape în fiecare secundă a filmului, dar este atras atât de simplist, niciodată nu se simte ca o ființă umană. El este toată inocența și lipsa de vinovăție în scenariul lui Sean Macaulay și Simon Kelton , iar Egerton îl interpretează într-un mod atât de neobișnuit, performanța devine deconectantă, mai degrabă decât înveselitoare.

Odată ce Eddie și-a arătat viziunea asupra săriturilor de schi – un eveniment în care Marea Britanie nu a mai concurat încă din anii 1920 -, călătorește în Germania pentru a se antrena cu greții din lume, care se ocupă de acest sport terifiant de când erau copii mici. Hugh Jackman încearcă să aducă un aspect mai avantajos acestor acțiuni, cum ar fi Bronson Peary, americanul băiat rău care devine antrenorul reticent al lui Eddie. (Filmul transmite șirul rebel al lui Bronson prin metoda simplă de a-l arăta fumând și sorbind constant din balon.) Jackman adaugă cel puțin o carismă atât de necesară, chiar și atunci când este trist să facă chestii care să inducă crize, precum compararea unui decolaj de schi. să faci sex cu Bo Derek. Dar scena, completată cu un orgasm fals „Când Harry Met Sally…”, servește doar ca o amintire a cât de imposibil de copilărească este Eddie, de 24 de ani, prin comparație.

Oricum, Eddie încearcă și nu reușește și încearcă și eșuează și încearcă și, în cele din urmă, reușește suficient pentru a asigura un loc la Jocurile Olimpice, unde câștigă o anumită faimă ca un spectacol lateral mai mult decât orice. (Corpul de presă excesiv de cafeinat l-a bombardat într-o conferință de știri nerealistă; de-a lungul acestor linii, Jim Broadbent este în întregime suprasolicitat pentru a renunța la pat, observații evidente ale unui comentator TV britanic.)

Fletcher oferă o abordare vizuală variată a antrenamentului lui Eddie, amestecând unghiurile camerei și încercând adesea să creeze pentru noi înălțimile amețitoare și sentimentul palpitant al zborului pe care îl experimentează. Și, până la sfârșit, într-un pic de joc extraordinar de bizar, îl aduce pe Christopher Walken ca un antrenor legendar care a scris literalmente cartea despre săriturile de schi. (De fapt, vedem coperta cărții, „Viața mea în săriturile de schi”, cu chipul neliniștit de senin al lui Walken pe copertă.)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 46m 2016 467 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar