Dry Martina (2018) online subtitrat

Dry Martina
Dry Martina (2018)

Dry Martina împărtășește atât un cinematograf, cât și o femeie neconvențională, autodeterminată protagonistă cu O femeie fantastică a lui Sebastián Lelio . Cu toate acestea, înfocată în mesaje neplăcute și amestecate despre sexualitatea feminină, este puțin probabil ca această imagine să obțină ceva în apropierea impactului pe care îl are câștigătorul Oscar al lui Lelio. Totuși, acesta ar trebui să genereze un interes suplimentar pe circuitul festivalului în urma piesei sale din competiția internațională narativă Tribeca.

Fosta vedetă a copilului Martina (Antonella Costa) se plânge că toată dorința a părăsit-o. Abortează o performanță de revenire la jumătatea drumului printr-o melodie, ieșind din club și într-o cabină de așteptare. Ea respinge încercările sexuale înfiorătoare ale managerului ei care suferă de multă vreme, spunându-i pe scurt că „O faci greșit”. Apoi, Fran (Geraldine Neary) se îndreaptă spre ușa ei, cu teoria îndepărtată, potrivit căreia sunt surori pierdute de mult. Totuși, mai important este iubitul lui Fran, César (Pedro Campos). Martina decide că el este cel care să-și reînnoiască libidoul latent și îl urmează înapoi în Chile din Argentina.

Deși filmul atinge legătura dintre valoarea de sine feminină și moneda sexuală și, deși abordează scenele erotice cu o candoare neinhibată, există un indiciu de dezaprobare și de neplăcere care se atașează de motivația Martina a mulțumirii. Acest lucru vine parțial prin motivul recurent al unei pisici pe căldură – aproape imaginea cea mai sărbătoare care se asociază cu sexualitatea feminină – și parțial prin reacția șocantă a lui César față de admirabila exhaustivitate – și epuizantă – a numărului întâlnirilor sale romantice din trecut.

Relația Martina cu părinții ei nu este mai puțin complicată. Mama ei, de asemenea cântăreață, a lăsat o umbră de care Martina nu ar putea scăpa deloc. Iar tatăl ei se află în comă. Martina îl vizită pentru a-l actualiza asupra stării actuale a vaginului și a activităților sale; ea alege să nu-i oprească sprijinul de viață, șoptește, pentru că i-ar refuza oportunitatea de a-l omorî cu mâinile goale.

Călătoria ei în Chile, urmărindu-l pe César în apartamentul său rudimentar din Santiago, nu reușește să-i aducă eliberarea fizică pe care o dorește, dar oferă o familie alternativă sub forma lui Fran și tatăl ei abraziv Nacho (Patricio Contreras). Cu viața ei de dragoste erotică și impulsurile suicidale, Fran oferă o rudenie crăpată cu Martina, indiferent dacă se dovedesc sau nu înrudite. Iar după o pornire lipicioasă, Nacho și Martina stârnesc o prietenie. Pentru ei, această unitate familială ad hoc, Martina se transformă atunci când a fost dezamăgită, din nou, de bărbați.

Deoarece se potrivește cu un film despre o stea pop decolorantă, muzica este centrală în poveste. Piesele ei de succes sunt, inițial, o supărare pentru Martina – o amintire dureroasă a succesului de care nu se mai bucură. Dar ea vine să accepte faptul că muzica are o viață dincolo de a fi un vehicul pentru celebritatea ei. Păcat, însă, coloana sonoră a filmului – care se bazează foarte mult pe baladele sufletești și cântecele cu torțe – nu reușește să conducă povestea cât mai eficient.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 35m 2018 330 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar