Dolemite Is My Name - Numele meu e Dolemite (2019) online subtitrat

Dolemite Is My Name
Dolemite Is My Name – Numele meu e Dolemite (2019)

Au trecut douăzeci de ani de când Eddie Murphy a folosit ultima oară genul de profanitate evaluată de R pe care o folosește frecvent în „Dolemite Is My Name”, și este un fel de casă. După zeci de ani de comedie PG și PG-13, pentru a nu menționa viraje mai dramatice precum rolul său nominalizat la Oscar în „Dreamgirls” și alegerea sa necuviințată de „ Mr. Church ”, autoproclamatul „Mister F – k You Omul ”s-a întors. La mai puțin de un minut în biopicul foarte distractiv al regizorului Craig Brewer , Murphy renunță la cuvântul Samuel L. Jacksoneste cel mai renumit pentru rostirea. Nu este doar întoarcerea triumfătoare la cussin ‘pe care fanii și-au dorit-o, ci este și un memento: cuvântul preferat al lui Sam Jackson poate fi maternal-adiacent și douăsprezece scrisori lung, dar înainte de a-l comenta, a fost deținut de Rudy Ray Moore .

Murphy îl interpretează pe Moore, hustlerul de tip cameleon care și-a împrăștiat abilitatea de a se schimba și tenacitatea sa într-o carieră de comediant în picioare, al cărei personaj semnat, Dolemite, l-a făcut celebru. Înainte de a descoperi proxenetul autohton, badass trickster al titlului, Moore și-a încercat mâna la dansuri agitate, acte magice și chiar la cântare. Pe măsură ce filmul se deschide, Moore încearcă să convingă un DJ local ( Snoop Dogg ) să joace un disc pe care l-a înregistrat în camera de zi a mătușii sale. DJ-ul este nemodificat de sunetul învechit R&B. „Timpul nostru a trecut”, spune DJ Snoop. – Crezi că vreau să conduc un post de radio dintr-un magazin de înregistrări?

Acest magazin de înregistrări îi ține pe ambii angajați, împreună cu prietenul lui Moore, Toney (Titus Burgess). Este treaba lui Toney să-l alunge pe Wino ( Ron Cephas Jones) care continuă să intre pentru a cere schimbare. Jones poate fi funky din punct de vedere fizic, dar jocul său verbal încearcă să fie potențial genial. Intrându-se în magazin, regăsește pe oricine va asculta cu povești despre „cea mai proastă mamă – care a trăit vreodată, Dolemite”. Dolemite s-a lăudat cu priceperea sa preternaturală sexuală și cu fațetele sale faine de a face. El „a încătușat fulgerul și a aruncat fundul tunetului în închisoare.” Cu pietriș în voce și zguduirile posibile retrageri ale persoanei sale, Jones este electrizant în acest scurt cameo, captivând publicul la fel de mult ca și pe ecranul Moore. Cu o mică accentuare a punctelor de legătură, Moore poate lua aceste povești și poate produce un album de comedie care să le reflecte din nou în lume.

Adevăratul Rudy Ray Moore este în palmares, credind acest Wino de cartier ca geneză pentru poveștile și rapele lui Dolemite. Așa cum spune o persoană în film, o mulțime de acești tipi au fost în închisoare și, pentru a trece timpul, au pus la punct aceste povești înalte despre semnificație și braggadocio din propriile experiențe și din dialogul colorat pe care l-au auzit pe colțuri. Moore colectează aceste magazine într-o scenă amplasată în jurul unui gunoi de gunoi unde Jones și colegii săi din stradă își învârt firele în numerar. Cu toate acestea, Moore nu a fost singur în minarea acestei vene speciale pentru aurul comedic: Când Richard Pryor și-a îndepărtat comedia de pe privirea Albă și a privit în curtea sa din față, a creat Mudbone, filosoful străzii care a avut premiera la înregistrarea aceeași anul Dolemite și-a făcut debutul pe ecran. De la Ned the Wino pe „Bune vremuri ”pentru Da Do The Right Thing ” este Da Mayor, acest personaj particular a fost adesea folosit ca o folie care ascundea adevăruri amare în umor larg, precum prostii lui Shakespeare, dar cu mai multă hiperbole. S-ar putea să fie beți și încurcați, dar nu anulează înțelepciunea obținută din realitățile dure ale experiențelor lor. Așa cum spune această afirmație, in vino veritas.

După succesul albumelor sale de comedie, dintre care chiar se clasează pe Billboard, Moore ia în considerare ce urmează pentru Dolemite. În timp ce urmărește „Prima pagină” a lui Billy Wilder cu prietenii săi, Moore își dă seama că adevărata nemurire se află pe ecran, unde fasciculul de lumină de la proiector este ca o gravură de peșteră. Consideră că filmarea este ușoară, pentru că, pentru el și cronicii săi, comedia lui Wilder nu este deloc amuzantă, totuși a ajuns și este pe ecrane din toată America. „Acest film nu a avut nici măcar titties, nici amuzant și nici kung-fu”, spune Moore, „lucrurile ca noi, ca noi, vor să vadă”. Moore este hotărât să facă un film cu Dolemite. Și nu va lăsa să i se deschidă lipsa de cunoștințe cinematografice.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 58m 2019 391 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!


 
Warning! This link is a trap for bad bots! Do not follow this link or you're IP adress will be banned from the site!