Disclosure: Trans Lives on Screen (2020) online subtitrat

Disclosure
Disclosure: Trans Lives on Screen (2020)

Regizat de Sam Feder , acest documentar abordează o istorie completă a reprezentării transgenre la Hollywood, una care se întoarce la filmele din epoca silențioasă timpurie, include Bugs Bunny, „The Jeffersons”, „ The Silence of the Lambs ”, „Pose” de la FX și multe altele . Cu sute de clipuri, documentul stabilește o istorie lungă de imagini pentru persoanele care sunt marginalizate până în zilele noastre, dar se confruntă cu media transfobică cu analiza ei de tăiere – oricât de dureroase ar putea fi multe declarații greșite în cultura populară, „ Dezvăluirea ” este o trează elocventă -sunt apel împotriva clișeelor ​​(lucrători sexuali, personaje ucise, psihos) și imagini care le-au dat tuturor ideea greșită.

Un proiect ca acesta vine în cerc complet, cu pasiunea clară din spatele său, mai ales că încearcă să ajungă la telespectatori, lipindu-se de o abordare documentară cu cap de vorbă. Feder face alegeri vitale, una dintre ele fiind aceea că fiecare persoană intervievată este transgender. Atunci când un anumit spectacol este prezentat pentru o discuție despre portretul său, discuția este mai degrabă despre experiența vizionării – care poate fi emoționantă ca atunci când actrița Laverne Cox vorbește despre descoperirea „ Yentl ”, sau sfâșietoare când actrița Rain Valdez vorbește despre vizionarea „ Săpun Dish ”cu familia ei. Este și o decizie puternică de casting, de parcă ai văzut aproape vreunul dintre filmele vorbite aici, personajele transgender joacă aproape doar roluri de susținere. În „Dezvăluire”, veți vedea mai multe fețe transgender (aș dori să le enumăr pe toate; doar să văd documentul) decât puteți vedea vreodată într-un singur film de la Hollywood.

Indiferent dacă acești subiecți ai interviului au făcut sau nu parte din imaginile care sunt pe ecran (cum ar fi Candis Cayne în apariția ei istorică pe „Dirty Sexy Money” de la ABC), acestea sunt o parte intrinsecă a unei istorii media care revine mereu la viața lor . Au trăit cu ea, a modelat modul în care se văd ei înșiși și toți au lucruri incredibil de elocvente de spus despre asta. De asemenea, nu este neobișnuit ca povestea să ia un moment pentru ca cineva să reflecte asupra modului în care o imagine i-a afectat. Aceste momente oferă fundalul pe care un articol din Wikipedia nu l-a putut – asta a fost să fii scriitorul Zeke Smith la o anumită vârstă și să-și dea seama că filmul său preferat „Ace Ventura: Detectivul de animale de companie” asociază personaje transgenere cu vărsături, împreună cu alte titluri menționate. Istoria care este discutată aici, care este mestecată.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 40m 2020 237 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar