Desierto (2016) online subtitrat

Desierto
Desierto (2016)

Un grup de persoane încearcă să treacă graniţa din Mexic în Statele Unite, însă călătoria plină de speranţa unui trai mai bun se transformă destul de repede într-o luptă chinuitoare pentru supravieţuire atunci când un aşa zis justiţiar înarmat, maniac şi rasist, începe să hăituiască grupul de imigranţi neînarmaţi pe teritoriul pustiu al frontierei. Pe terenul dur, arid şi neiertător, şansele lor de supravieţuire devin tot mai mici pe măsură ce află că nu au unde să se ascundă de criminalul implacabil şi lipsit de orice fărâmă de umanitate, care se află pe urmele lor.

Gael Garcia Bernal joacă rolul lui Moises, un bărbat mexican care se alătură unui grup de o duzină de imigranți care încearcă să treacă ilegal frontiera în SUA, astfel încât să poată fi reunit cu fiul său din California. Călătoria se confruntă mai întâi cu probleme atunci când camionul pe care îl călărește se descompun și sunt nevoiți să își continue călătoria prin deșertul înfiorător pe jos. Apoi, grupul se desparte cu Moises rămânând destul de în urmă pentru a fi la o distanță sigură pentru a asista la venirea lui Sam ( Jeffrey Dean Morgan) cu camionul și păstorul său de încredere German Tracker. La început se tem că el face parte din patrulă de frontieră, dar lucrurile devin mult mai grave decât atunci când Sam scoate o pușcă de lunetist și alege pe toți membrii primului grup unul câte unul. Blocat în mijlocul nicăieri, Moises trebuie să-și dea seama de o modalitate de a supraviețui și de a-și face drumul spre civilizație, în timp ce numărul colegilor săi călători este redus brutal de căutătorul lor neobosit.

Cu alte cuvinte, „Desierto” este încă un alt scenariu cinematografic al „Cel mai periculos joc”, bătrânul castan despre oamenii din zonele îndepărtate, care sunt urmăriți și uciși ca niște animale sălbatice de către vânători cătinați care caută un nou tip de joc care i-a inspirat pe ambii adaptări legitime (inclusiv clasicul din 1932 de la viitorii producători „King Kong” Merian C. Cooper și Ernest Schoedsack) și knock-off-uri cu actori care pornesc de la Robert Reed („Bloodlust” preferat de MST3K) până la Arnold Schwarzenegger („ The Running Man”„). Acesta este unul dintre acele concepte de poveste care vorbește publicului atât de direct, încât oricine îl folosește aproape că trebuie să-și ia drumul pentru a face să nu funcționeze la cel puțin un nivel primordial. Adăugați materialul care implică conflictul dintre cei care doresc să treacă granița în SUA pentru a căuta o viață mai bună și cei care vor merge la lungimi extreme pentru a-i împiedica să se strecoare în țară și toate elementele sunt acolo pentru un film cu potențial de a oferi spectatorilor emoții viscerale, precum și ceva la care să se gândească după aceea.

Păcat, atunci, că Cuaron și co-scriitorul Mateo Garcianu sunt capabili să facă mare parte din nimic cu un astfel de material potențial promițător. Au adoptat o abordare dezbrăcată a poveștii care evită lucruri precum dezvoltarea personajelor și motivația pentru fiorul cinetic al goanei, o mișcare care sună interesantă în teorie, dar are ca rezultat o poveste în care nu există investiții reale în niciunul dintre personaje în afară de Moises și, prin urmare, nu există un interes deosebit pentru care trăiesc și care mor. În același timp, Sam nu este nici un răufăcător deosebit de interesant, mai ales atunci când cerințele scenariului impun ca el să se transforme din filmare, pe care o vedem înlăturarea oamenilor de la distanțe aparent imposibile în scenele de deschidere pentru cineva care nu poate atinge largul parte a unui hambar în timpul celor ulterioare.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 28m 2015 490 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar