Death on the Nile - Moarte pe Nil (2022) online subtitrat

Death on the Nile
Death on the Nile – Moarte pe Nil (2022)

Adaptarea lui Kenneth Branagh după misterul crimei Agatha Christie , continuarea filmului său din 2017 „Murder on the Orient Express”, îl găsește pe regizor din nou în spatele camerei și în fața acesteia ca legendarul detectiv Hercule Poirot. Și, deși este clar că are o minge ca supersleuth cu mustață elaborat, călătoria pentru noi nu este chiar atât de distractivă pentru evadare. Există o detașare care distrag atenția aici, atât în ​​ceea ce privește efectele vizuale, cât și în performanțe. Momentele individuale ale jucătorilor de susținere dau viață filmului doar sporadic. Și în timp ce vedetele sale de top, Armie Hammer și Gal Gadot, poate fi incredibil de frumos, amândoi sunt ciudat de rigid și nu au nicio chimie romantică unul cu celălalt. (Hammer are alte probleme, în afara ecranului, la care vom ajunge într-un moment.)

Scriitorul „Orient Express” Michael Green se întoarce pentru a adapta scenariul și a făcut câteva ajustări, care oferă o diversitate binevenită; Sophie Okonedo și Letitia Wrightsunt cei mai importanți în rândul distribuției ansamblului. Dar este nevoie de un timp îngrozitor pentru ca procedurile să meargă și tensiunea să înceapă să crească. Cea mai inteligentă și mai convingătoare mișcare a lui Branagh și Green este flashback-ul pe care l-au atașat la început: o reprezentare izbitoare, alb-negru, a tânărului Poirot în tranșeele Primului Război Mondial, unde el demonstrează ingeniozitatea și inteligența ascuțită care vor devin mărcile sale înregistrate. Un Branagh îmbătrânit convingător ne permite, de asemenea, să asistăm la povestea de origine a mustaței semnăturii lui Poirot, care lansează filmul într-o notă de șoc și durere. Aș fi mai degrabă să mă uit la restul filmului; avea textura și verva. În schimb, primim „Moarte pe Nil”.

Trecând înainte la Londra din 1937, îl vedem pe consacrat și adorat Poirot intrând într-un club de blues plin și săritor, unde cântă pe scenă Salome Otterbourne din Okonedo. Nepoata ei, Rosalie Otterbourne a lui Wright, este, de asemenea, managerul ei dur ca unghiile. Dar există și un spectacol pe care Poirot trebuie să-l ia pe podea: chipeșul Simon Doyle (Hammer) și logodnica lui plină de viață, Jacqueline de Bellefort ( Emma Mackey ), îl sfâșie cu un dans erotic și acrobatic. Văzându-l pe Hammer introdus în acest fel, într-o manieră atât de agresivă fizică și sexuală, face imposibilă ignorarea acuzațiilor de agresiune și abuz pe care mai multe femei le-au făcut față de actor. (El le-a negat și a spus că orice s-a întâmplat în cadrul acestor relații a fost consensual. Totuși, este greu de scuturat acel sentiment neliniștitor.)

Dar odată ce Jacqueline îl prezintă pe Simon prietenului ei din copilărie, răpitoarea moștenitoare Linnet Ridgeway (Gadot), acesta are doar ochi pentru ea. Și cine l-ar putea învinovăți? Aici alegerea lui Branagh de a fotografia în 65 mm este deosebit de eficientă. Intrarea lui Gadot în clubul fumuriu, într-o rochie drapată, argintie metalizată, este atât de visătoare și cremoasă, este mai bogată în fantezie și evadare decât orice se întâmplă mai târziu pe barcă. În cel mai scurt timp, Simon și Linnet sunt căsătoriți, iar Poirot se trezește cuprins de sărbătoarea lor de luna de miere pe Nil, în timp ce se află în vacanță în Egipt.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 7m 2022 19 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar